Hvala ti što si me slomio – pokazao si mi koliko vrijedim i šta zaslužujem

Hvala ti što ste me tretirao na način na koji jesi. To iskustvo me podsjetilo na to kakav tretman ne želim ni od koga. 


Također mi je pomoglo shvatiti koliko zaslužujem biti tretirana na odgovarajući način, kao što svako zaslužuje. Ne zaslužujem nekoga tko će se rugati mojim manama i tvrditi da to radi iz ljubavi. Zaslužujem nekoga tko će me prihvatiti i voljeti onakvu kakva jesam, bez pokušaja da me mijenja. 

Ne zaslužujem suze i bol. Ne zaslužujem biti prisiljena plakati do kasno u noć čekajući tvoj poziv ili poruku. Zaslužujem nekoga tko će mi obrisati suze i učiniti da se osjećam bolje. Ne zaslužujem konstantno sumnjati u svoju vezu. Zaslužujem sigurnost i povjerenje, da znam gdje stojim s tobom. Zbog toga ti želim zahvaliti. Hvala ti što nisi bio tu kada sam te trebala. 

Pokazao si mi da nisi osoba koja će ostati uz mene. No, ja zaslužujem nekoga tko će biti tu u dobru i zlu, nekoga tko će ostati uz mene bez obzira na sve. Hvala ti što si me prevario. Sada znam da to nikada nije bila moja krivica. Hvala ti što si me ostavio zbog druge osobe. 

Nesvjesno si me spasio od dugogodišnje patnje. Također bih trebala reći "hvala" što me ne voliš. Jer sada sam naučio kako voljeti sebe. Volim svoje ožiljke jer svaki od njih priča priču o mom preživljavanju. Volim svoje strije, svoj osmijeh, svoje bore, svoje čudne nožne prste. Volim sve što je "nesavršeno" na mom tijelu. I na kraju, hvala ti što si mi donio najgoru bol. Sada znam kako se izboriti za sebe. 

Hvala ti što si mi pokazao kako izgleda toksična veza, tako da više nikada neću dozvoliti da uđem u takvu. Hvala ti što si mi slomio srce na tisuće komadića, jer sam naučila kako skupiti sve te slomljene dijelove sebe i ipak voljeti sebe. Dugo sam osjećala sramotu. 

Nisam mogla priznati ni sebi ni drugima da sam dopustila da mi se dogodi ono što si mi napravio. Stidila sam se reći prijateljima i obitelji da sam još uvijek bila u vezi s tobom nakon svega kroz što si me proveo. Ali srećom, više nije tako. Jer si me spasio od mene. Kada si prekinuo , učinio si ono što sam zapravo željela, ali nisi imala hrabrosti da to učinim

I da, povrijedilo me je. Ali ta bol nije ništa u usporedbi s lekcijama koje sam naučila na tom putu. Pretvorila sam bol u snagu i postala sam bolja osoba. Dakle, hvala ti. Spasio si me od same sebe!

No comments

Powered by Blogger.