Mačke vjeruju samo posebnim ljudima - 6 pokazatelja jake veze između mačke i vas

Mačke su jedinstvene životinje koje obično ne uspostavljaju brze i čvrste veze s ljudima kao što to čine psi. 


Za razliku od pasa koji se lako pripuste prijateljstvu s ljudima, mačkama je potrebno mnogo više vremena da izgrade povjerenje u vas. Mačke imaju svojstvo testiranja kako bi se uvjerile da ste vrijedni njihovog povjerenja. One se oslanjaju na svoje instinkte i kada jednom steknete njihovo povjerenje, to je važno čuvati i njegovati. Evo nekoliko znakova koji ukazuju na snažnu vezu između vas i vaše mačke: 

1. Vaša mačka spava u vašoj sobi češće nego na bilo kojem drugom mjestu. To je pokazatelj da joj vjerujete i da se u vašem prisustvu osjeća sigurno. 

2. Ako mačka jede iz vaših ruku, to je veliki znak povjerenja. Mačke ne prihvaćaju hranu od svakoga i tražiti hranu iz vaših ruku ukazuje na blisku vezu između vas i mačke. 

3. Kada sjedite s porodiom i gledate televiziju, a vaša mačka dolazi izravno vama jer nešto treba, to je pokazatelj da ste njen oslonac i povjerljiva figura. Vjerovatno ste joj već prije pomogli u situacijama kada joj je bila potrebna pomoć, pa se sada direktno obraća vama. 

4. Kada mačka vjeruje i naklonjena je vama, uvijek će vas tražiti i željeti znati gdje se nalazite. To pokazuje da se osjeća sigurnije u vašem društvu. 

5. Kada mačka razvije vezu s vlasnikom, počinje usklađivati svoje navike s vašima. Na primjer, ustajat će u isto vrijeme kao i vi radnim danom kada idete na posao, a kada vi odmarate, i ona će odmarati zajedno s vama. 

6. Kada postoji jaka veza između vas i mačke, ona će na različite načine pokazivati brigu o vama. Može se dogoditi da vam mačka sruši ključeve s stola ako primijeti da ih često zaboravljate, ili će vas probuditi ako ne čujete alarm kako ne biste zakasnili. 

7. Mačke su vrlo osjetljive na tuđa osjećanja i sposobne su prepoznati kakvi su ljudi. Ponekad će vas upozoriti na neke osobe koje percipiraju kao prijetnju kako bi vas zaštitile.

No comments

Powered by Blogger.