Mudre riječi velike Tine Tarner: "Najlakše je kukati, shvatite već jednom 3 veoma važne stvari"

Tina Turner je bila istinski globalna ikona, čija inspiracija doseže žene širom svijeta. Njenim pričama i djelima, uspjela je motivisati mnoge žene da budu snažnije i bolje verzije sebe. 


Oduvijek sam bila očarana Tinom Turner. Njena priča o životu, karijeri i majčinstvu natjerala me je da razmislim o tome kako nikada ne smijemo prestati boriti se! Kada je imala 38 godina, Tina je hrabro pobjegla od muža koji ju je maltretirao. Ona je ostavila sve za sobom: karijeru, novac, djecu i krenula u bjeg od te okrutne situacije. U dobi od 38 godina, morala je započeti sve ispočetka. 

Nije imala podršku ili pomoć bilo koga, već se morala oslanjati samo na sebe. Trebalo joj je šest godina da se ponovno vrati na noge. Sve što je postigla, postigla je sama, bez ičije pomoći. Inspirirana ovom nevjerojatnom pričom, došla sam do važnog zaključka: život je kratak - nikada ne znamo koliko daleko možemo stići ako ne pokušamo! 

Prvo, ne trebamo previše razmišljati o prošlosti jer nas ona samo koči. Karijeru trebamo razvijati od dvadesetih do tridesetih godina kako bismo stekli radno iskustvo koje će nam biti od koristi. Prema generalnom mišljenju, do četrdesetih godina već bismo trebali imati karijeru koja nas izdržava i osigurava bezbrižne dane u mirovini. 

Sve to zvuči divno, ali život se ne odvija uvijek prema pravilima. Naravno, sjajno je imati 20 ili čak 25 godina iskustva u određenom poslu, ali svijet se danas mijenja brzo. Ako ne radimo na sebi, netko drugi će nas preteći, bez obzira na godine iskustva. Često se događa da posao koji je prije dvadeset godina bio relevantan, danas možda više ne postoji. Ono za što smo se obrazovali možda više nema istu vrijednost. 

Drugo, nemojte se bojati pitati za pomoć! Današnji svijet se vrti oko principa "ti meni - ja tebi" ili "ruka ruku miluje". Trgovina uslugama danas je važnija i cjenjenija od trgovine bilo kojim proizvodom. Ne trebamo se bojati zatražiti pomoć jer nikada ne znamo gdje nas to može odvesti. Samo trebamo tražiti, a prilike će nam se pružiti. 

Treće, nismo zarobljeni u trenutnoj lošoj situaciji. Strašno je napustiti posao koji nam osigurava plaćanje računa i upustiti se u nešto toliko rizično kao što je pokretanje vlastitog posla ili prelazak na novu karijeru. Međutim, ako ne sada, kada onda? 

Postoji izreka koja kaže: "Pokreni se - nisi stablo." To znači da je svaka promjena dobra stvar. Iz promjena nastaju životne lekcije. Najlakše je samo žaliti se i moliti Boga da se nešto promijeni. Bog nam neće pomoći ako sami sebi ne pomognemo. Nemojte dopustiti da još jednu Novu godinu dočekate nesretni na poslu koji ne volite.

No comments

Powered by Blogger.