Ne postoji toliko jaka ljubav da bih prešla preko nevjerstva - Objasniću vam zašto

Svako ima svoje granice i svoje stavove kada je riječ o ljubavi i opraštanju. 


Za mene, ne postoji ljubav toliko jaka da bih mogla preći preko nevjerstva. Razumijem da je opraštanje važan aspekt u vezi, da su mnogi parovi uspjeli prevazići preljubu i nastaviti svoj put zajedno, ali za mene je varanje nešto što sa sigurnošću ne bih mogla oprostiti. 

Bez obzira na dužinu veze, bilo da se radi o nekoliko sedmica ili godina, kada me partner prevari, to za mene označava kraj. Poštovaću odluku ako neko želi da napusti vezu. Iako će mi biti teško, s vremenom ću preboljeti, ali neću oprostiti prevaru, a evo zašto. Varanje je ultimativni oblik nepoštovanja. 

Kada partner vara, to znači da me nije samo fizički prevario s drugom osobom, već me i lagao. A ja ne želim laži u mom životu. Ako ne želiš biti sa mnom, to je u redu. Možemo se razići i svako krenuti svojim putem. Ali nemoj me držati u neizvjesnosti, nemoj mi davati lažnu nadu i prisiljavati me da živim u iluziji dok ti samo čekaš bolju priliku. 

Možda bih s vremenom mogla oprostiti prevaru jer shvatam da ljudi griješe i da svi možemo napraviti grešku, ali za opstanak veze potrebno je mnogo više od oprosta. Samo oproštenje nije dovoljno da veza funkcioniše. Jednom si izigrao moje povjerenje, i neću ti dozvoliti da to ponovo učiniš. 

Možemo biti prijatelji, ali nikada više ne bih mogla biti u ljubavnoj vezi s nekim tko me je povrijedio. Za mene je povjerenje izuzetno važno, i kada ga jednom izgubite, ne može se povratiti. Čak i ako se nađem u situaciji da ti ponovno vjerujem, uvijek će postojati svijest da sam ti jednom vjerovala i da si me povrijedio. 

Kada kažem da ti se nikada neću vratiti, to ne znači da sam ljuta na tebe. To samo znači da ti više nikada neću dati priliku da me ponovo povrijediš, i to ne samo tebi, već nikome drugome. Povrijedili ste moje srce i ne mogu sebi dozvoliti da se ponovno izložim takvoj boli i nepoštovanju. Neka svako od nas ide svojim putem i pronađe sreću na svoj način.

No comments

Powered by Blogger.