Pogriješili smo obadvoje: Vjerovala sam da ćeš se promjeniti, a ti si mislio da nikada neću otići

Svatko tko je poznavao našu vezu shvatio je da si ti bio taj koji je u njoj stvorio pakao. Bezbroj puta si me povrijedio svojim riječima i djelima, ali moram priznati da sam i ja bila dio problema. 


Ne, nisam ti nikada namjerno nanijela štetu, već sam jednostavno bila previše jadna da prepoznam svoju vrijednost. Moja najveća pogreška bila je ta što sam vjerovala da ćeš se promijeniti. Izgubila sam puno vremena i godina života samo čekajući da se dogodi čudo koje nikada nije došlo.

Kada bi se dogodilo nešto loše, uvijek bih pravdala tvoje ponašanje time da je to samo privremeno i da će proći, iako si mi jasno pokazivao da ti nije stalo do mene. Često sam opravdavala tvoje ponašanje činjenicom da ti jednostavno ne znaš izraziti svoje osjećaje. Uvjeravala sam sebe da si ti zapravo moja ljubav i da ne možeš živjeti bez mene, jer sam i sama bila nesposobna zamisliti sebe s bilo kime drugim osim s tobom.

Svakodnevno sam sebe uvjeravala da ćeš jednog dana shvatiti kako me tretiraš i da ćeš se promijeniti. Mislim da sam vjerovala u to više nego ti. Kroz dugo vremena sam se nadala da ćeš uvidjeti da više nisam sretna i da ćeš pokušati učiniti nešto da me usrećiš. Svaki dan sam očekivala da ćeš se promijeniti i postati čovjek kojeg zaslužujem, pokazati svoju dobru stranu i dati mi nadu da sav moj trud nije bio uzaludan. 

Ali ne krivim tebe, jer nikada mi nisi dao razlog da vjerujem da će se bilo što promijeniti. Treba mi vremena da priznam sebi da ti nikada nisi bio čovjek koji će mi uzvratiti ljubav i trud. Najteže mi je bilo kada sam shvatila da si sve vrijeme znao što radiš i da si mislio da možeš sa mnom raditi što god želiš, a da se ja nikada neću odvojiti od tebe. 

Vjerovao si da imaš moć nadamnom i da me nikada nećeš izgubiti. I sama sam vjerovala da te nikada neću napustiti i da ću uvijek biti zadovoljna mrvicama tvoje ljubavi i pažnje. Ali to je bila tvoja greška, što si vjerovao da ćeš uvijek imati kontrolu nad mnom.

No comments

Powered by Blogger.