Poštuj sebe, da bi te i drugi poštovali - 5 znakova da žena ne poštuje i ne voli sebe

Žena koja cijeni sebe uvijek zrači ljepotom i privlačnošću. Njezina prisutnost donosi ljubav i svjetlost.


Razgovor s takvom ženom je ugodan jer ona prosto odiše skladom i iskrenom srećom. Nažalost, danas ima mnogo žena koje nedovoljno cijene samu sebe. Nisu shvatile da ako same sebe ne poštuju, ne mogu očekivati da ih drugi poštuju. U nastavku pročitajte 5 znakova žene koja nedovoljno poštuje i voli sebe. 

1. Ne zna reći "ne": Najčešći razlog za takvo ponašanje odrasle žene je odgoj koji je dobila od roditelja, koji su je naučili da uvijek pomaže drugima. Kada osoba ne zna reći "ne", svi oko nje s vremenom počinju zloupotrebljavati tu činjenicu. 

2. Stavlja potrebe drugih ispred svojih: Žena koja nedovoljno cijeni sebe često stavlja potrebe drugih ispred svojih vlastitih. Njena briga za druge prelazi granicu zdravog i iscrpljuje je emocionalno i fizički. 

3. Izbjegava postavljanje granica: Ona ne postavlja jasne granice i dopušta da drugi prelaze njene granice bez ikakvog otpora. Nedostatak samopouzdanja čini je nesigurnom u postavljanju svojih granica i zahtjeva.

4. Smatra sebe ružnom: Kada žena voli sebe, prihvaća svoj izgled. Ona je svjesna svojih nedostataka, ali je ponosna na svoje kvalitete i ljepotu. Žena koja nedovoljno cijeni sebe često sebe smatra ružnom i nedostojnom ljubavi i pažnje. 

4. Plaši se izražavanja vlastitog mišljenja: Ona se teško suprotstavlja tuđem mišljenju i često se slaže samo da bi izbjegla sukobe. Nedostatak samopouzdanja i strah od neuspjeha čine je nesigurnom u izražavanju vlastitog mišljenja. 

5. Ovisi o tuđim savjetima: Za svaki korak koji želi poduzeti, traži savjet od drugih ljudi. Nema dovoljno povjerenja u sebe i boji se da će napraviti pogrešku. Radije će slijediti tuđe mišljenje nego vjerovati svojem srcu.

No comments

Powered by Blogger.