Samo voda nije uvijek dovoljna - Super napitak koji orhideje vole čak više od vode

Orhideje su prekrasne biljke koje predstavljaju izazov za mnoge ljubitelje biljaka. Zahtijevaju posebnu njegu kako bi ostale zdrave i cvjetale neprestano tokom godine. 


Uz dovoljno truda i pažnje, mogu se uzgojiti zdrave biljke koje će nagraditi svoje vlasnike raskošnim cvjetovima. Kada se orhideje pravilno njeguju, mogu cvjetati mjesecima, a poneke vrste mogu zadržati cvjetove svega nekoliko dana. 

Kada biljka odbaci svoje cvjetove, to ne znači da više neće cvjetati. Moguće je očekivati da će ponovno cvjetati nekoliko puta tijekom godine, a ako to ne bude slučaj, vjerojatno će im nedostajati svjetla ili drugih nutrijenata. Zalijevanje orhideja predstavlja veliki izazov jer ove biljke ne vole pretjerano vlažno tlo, a isto tako niti suho. 

U tom smislu, zalijevanje orhideja pretvorilo se u posebnu "nauku". Međutim, postoji jedan trik koji će vaše orhideje učiniti zdravijima i ljepšima. Umjesto da ih zalijete običnom vodom, pokušajte ih zalijevati zelenim čajem. Ovaj trik se pokazao vrlo učinkovitim, posebno kada je u pitanju uzgoj orhideja koje kasne u razvoju. Za zalijevanje orhideja zelenim čajem nije potrebno kuhati posebnu šalicu čaja, već je dovoljno da ostavite na dnu šalice gutljaj koji će kasnije biti uliven u orhideju. 

Važno je paziti da količina čaja nije prevelika i da se biljka ne zalijeva tokom vikenda. Treba imati na umu da orhideje i druge biljke trebaju i druge nutrijente za rast i razvoj. Stoga je važno da se orhideje dohranjuju prema uputama proizvođača gnojiva. Kada se pravilno njeguju, orhideje će postati zdrave i snažne biljke koje će neprestano cvjetati i donijeti radost svom vlasniku. Važno je pratiti savjete za njegu i zalijevanje orhideja, te naći rješenja koja najbolje odgovaraju vašoj biljci.

No comments

Powered by Blogger.