To što ga iskreno voliš ne znači da je on tvoja srodna duša - 3 važne lekcije iz propalih brakova

Dok provodite vrijeme s pogrešnom osobom, vaša srodna duša možda luta negdje, očajnički vas tražeći. Ova spoznaja dolazi iz mog vlastitog iskustva i uvjerenja koja sam stekla kroz život. 


Kada sam bila mlađa, nisam shvaćala da svaka izgubljena ljubav zapravo može biti nagrada. Nisam mogla zamisliti da su sve te suze, plakanje, histeriziranje i tuga samo uvod u pravu ljubav koja me tek čeka. Moja prva ljubav, koju sam smatrala najvećom i najboljom, zapravo je bila samo korak prema istinskoj ljubavi.

Da sam samo ranije shvatila tu važnu lekciju, mogla bih izbjeći mnoge bolne trenutke i ružne emocije. Kada sam se prvi put udala za čovjeka kojeg sam voljela, mislila sam da je to to. Bila sam uvjerena da je to prava ljubav koja će trajati cijeli život. Ali, ubrzo sam shvatila da ljubav prema nekome ne znači nužno da je ta osoba moja srodna duša. 

Žene imaju tendenciju da se lako vežu za ljude i brzo zavole, ali to nije uvijek pokazatelj da je ta osoba prava za nas. Naša ljubav prema nekome nije dokaz da je ta osoba suđena da bude s nama. Bez obzira na to koliko sam voljela svog bivšeg supruga i koliko sam ga cijenila kao osobu, shvatila sam da smo se u mnogočemu razlikovali. Te razlike su nas na kraju dovele do razvoda. 

Nakon raspada braka, osjećala sam se jadno i odbačeno, ali uskoro sam pronašla osobu koja me je podigla. Ta osoba je insistirala na braku, i iako sam to nerado prihvatila, vjerovala sam da je to prava ljubav. No, kasnije sam shvatila da sam napravila istu pogrešku. Voljela sam tu osobu, ali nisam bila zaljubljena u nju kao muškarca. Suludo sam vjerovala da je to dovoljno. 

No, shvatila sam da je potrebno voljeti muškarca svojim tijelom i dušom da bismo bili s našom srodnom dušom. Nakon tog braka, pronašla sam se u još jednoj vezi, i ovaj put sam bila sigurna da je to ono što mi je suđeno. Taj čovjek je bio sjajan, lijep, uspješan biznismen i oduševljeni smo se zaljubili. Međutim, i taj brak nije dugo trajao. 

Shvatila sam još jednu važnu lekciju - neke žene se zaljube u život muškarca, a ne u samog muškarca. To se dogodilo sa mojim trećim suprugom. Bila sam očarana njegovim načinom života, karijerom, društvenim statusom i materijalnim blagostanjem. No, kada sam shvatila da nisam zaljubljena u njega, već u sve oko njega, osjećala sam razočaranje. 

Nakon tog razvoda, nisam se ponovno udala, ali sam upoznala osobu koja je potpuno drugačija od svih prije. S njim sam od prvog dana pronašla zajednički jezik i slažemo se kao nitko drugi. Volim ga s puno duše i tijela, i za njega bih dala svoj život. Konačno, na temelju svojih prethodnih iskustava, mogu reći da osjetite kada vam je netko zaista srodna duša. Sa drugim ljudima uvijek nešto nedostaje, ali sa srodnom dušom, ništa ne nedostaje.

No comments

Powered by Blogger.