"Volim drugu ženu i želim da napustim poroduci" - Sveštenik Tkačev dao genijalan odgovor

Većina ljudi, čak oko 90%, kada stupi u brak, svjesna je da je to trajna obaveza. Oni su spremni učiniti sve što je potrebno za svoju obitelj i ništa im ne predstavlja preveliki problem. Njihov trud i predanost su neprikosnoveni. 


No, postoji i onih 10% koji su također oženjeni, ali nakon nekog vremena shvate da su zaljubljeni u drugu osobu. Kada se zaljube, njihov fokus se preusmjerava s obitelji i djece. Oni su spremni napustiti sve kako bi ostvarili svoje želje. Smatramo da je to, bez sumnje, loša odluka. Zašto?

Kada napustite svoju obitelj, gubite svoj identitet. Više niste osoba kakva ste bili. Možda mislite da ćete s drugom osobom imati bolji život, ali to je samo privremena ljubavna afera. U stvarnosti, život je svugdje isti. U današnje vrijeme, možda je postalo moderno imati "rezervnu" ženu ili djevojku, ali to ne mijenja činjenicu da se sve svodi na iste izazove i probleme. 

S vremenom, i s novom osobom, rutina će se ponovno uspostaviti. Bit ćete suočeni s istim problemima koje ste pokušali izbjeći. Psiholozi nas upozoravaju da dobro razmislimo. Trebamo cijeniti ono što već imamo i zaštititi to. Ako imate probleme sa suprugom, potrebno je pronaći rješenje i razgovarati o njima kao odrasli ljudi. 

Kompromis je ključan. Ako osjetite želju za novom avanturom, morate tu želju suzbiti, jer ona je prolazna. Sreća i ljubav su već tu, samo trebate dobro pogledati. Nekada se ljubavni odnos razvija kroz zaljubljivanje, pa odbacivanje, a zatim dolazi razumijevanje i prava ljubav. 

U braku je potrebna borba. Oboje partnera moraju biti spremni uložiti napor. Kada prevladate krizu i pronađete kompromis, vaš brak će se transformirati na način koji ne možete ni zamisliti. Volite sebe i svog partnera zbog onoga što jeste. Iz ljubavi postanite najbolja verzija sebe, najljepša osoba koja možete biti.

No comments

Powered by Blogger.