"Voljeti sebe takvim kakav jeste je najveća glupost u koju žena vjeruje" - Oštra izjava Irine K.

Danas se često čuje poruka da je važno voljeti sebe takvima kakvi jesmo, uvjerenje da će nas drugi voljeti ako prvo mi sami prihvatimo i volimo sebe. 


Istina je da je ljubav prema sebi važna, ali postoji i druga strana medalje koju mnoge mlade djevojke često zaboravljaju. Mnoge od njih previše se fokusiraju na samoprihvaćanje, a zanemaruju razvoj i osobni rast. Primjećuje se da mnoge mlade djevojke danas ne posvećuju dovoljno pažnje svojem ličnom razvoju.

Umjesto da rade na sebi, trude se prihvatiti sebe takvima kakve jesu, nadajući se da će to privući ljubav drugih. Ponekad čujemo kako mlade djevojke s viškom kilograma naglašavaju svoju ljepotu unatoč tome što imaju višak kilograma, jer su negdje čule da trebaju voljeti sebe i prihvatiti sebe takvima kakve jesu.

Nažalost, mnoge od tih djevojaka zanemaruju svoje zdravlje kako bi se nametnule drugima kao "lijepa". Njihova briga o vlastitom zdravlju je minimalna, a one misle da su savršene i ne vide potrebu za osobnim razvojem. No takav pristup samo ih vodi prema degradaciji. 

Irina Hakamada je u jednom intervjuu oštro komentirala ovakav način razmišljanja kod žena koje vjeruju da će ljubav prema sebi i prihvaćanje vlastite osobnosti učiniti da budu savršene. Rekla je: "Ljubav prema sebi ne znači ništa. Pa što ako imam 100 kilograma, ja volim sebe. Što ako sam glupa i ne razumijem ništa, ja volim sebe. Moramo biti pozitivni. Moramo odbaciti tu glupu ideju i shvatiti da ljubav prema sebi znači raditi naporno na sebi i težiti da budemo najbolja verzija sebe." 

Osoba koja istinski voli sebe teži postati bolja osoba, želi biti pametnija, zanimljivija i ljepša. Voljeti sebe znači brinuti o svom fizičkom i mentalnom zdravlju. Znači ne vrijeđati ni omalovažavati sebe, nego se odmarati kad je potrebno, stavljati vlastite interese i potrebe na prvo mjesto. Voljeti sebe znači ne činiti ništa što bi nam naštetilo, uživati u životu i birati samo najbolje za sebe.

No comments

Powered by Blogger.