Zašto neke žene dobijaju skupocjene poklone dok druge ne dobiju ništa: Zapažanje psihologa

Kada je riječ o primanju poklona u romantičnoj vezi, postoji velika razlika u pristupu između pojedinih žena. 


Dok su neke žene gotovo svakodnevno nagrađivane poklonima od svojih partnera, druge žene su uskraćene za takve pažnje i mogu ih primiti samo povremeno, poput Dana žena, rođendana ili nekog drugog posebnog datuma. 

U nekim slučajevima, čak ni takve prigode ne garantiraju darove od muškaraca, što dovodi do razočaranja i frustracija kod žena koje se pitaju zašto njihovi partneri ne udovoljavaju njihovim željama i ne čine napore da ih iznenade i obraduju. Međutim, umjesto da krivimo muškarce, važno je razumjeti razloge njihovog ponašanja i pokušati riješiti problem izrazivši svoje potrebe i želje na jasan način. 

Jedan od najčešćih razloga zbog kojih muškarci ne kupuju poklone svojim partnericama je nedostatak povratne informacije. Muškarci kupuju poklone u nadi da će njihovi napori biti cijenjeni, ali ako stalno slušaju kritike poput "Nisi trebao trošiti novac bez veze" ili "Ovo je bilo suvišno, nisi trebao", to može dovesti do toga da se osjećaju frustrirano i prestanu kupovati poklone. 

Još jedan razlog može biti nedostatak zanimanja za partnericu. Ako je muškarac nesklon kupovanju poklona, ali inače nije škrt, to bi moglo ukazivati na to da muškarac ne uzima vezu ozbiljno ili da jednostavno nije zainteresiran za partnericu kao osobu. 

U nekim slučajevima, to može biti zbog škrtosti i neželje da se troši novac na stvari koje smatra besmislenima. Nedostatak harmonije u vezi također može biti razlog zašto muškarci ne kupuju poklone svojim partnericama. Ako postoji previše svađa i nesuglasica, muškarac se može osjećati neugodno i nesigurno u svojim naporima da udovolji partnerici. 

Pretjerana skromnost također može biti prepreka za dobivanje poklona. Ako se žena previše štedi i izbjegava luksuz i skupe stvari, muškarac može dobiti dojam da ne želi biti više trošak nego što je potrebno. To može dovesti do toga da se muškarac također počne štedjeti i ne kupovati poklone.

No comments

Powered by Blogger.