Zašto sve više žena preispituju svoj život i biraju usamljenost - Brak nikome ne garantuje sreću

Nikada nije prekasno da promijenite svoj život i počnete ga živjeti na bolji način, prema svojim vlastitim pravilima. 


Osjećaj iscrpljenosti i umora od svih obaveza i zahtjeva koje su vam drugi nametnuli postao je prevelik teret. Bez obzira na to što ste imali 55 godina, porodicu i obveze, osjećali ste se zarobljeni. Neprestano su od vas nešto tražili - suprug, djeca, unuci, kolege s posla, prijatelji. 

Vaše vrijeme je gotovo u potpunosti bilo posvećeno njima, a za sebe ste imali tek rijetke trenutke. Vaše prijateljice su se pretvorile u sebične očajnice, iako vam se čini da je to uvijek bilo tako, ali tek sada vam se otvorile oči. Pitate se je li dobro što uvijek slušate njihove prazne tračeve, a one nikada ne slušaju vas. Shvatili ste da je važno voljeti druge, ali najvažnije je voljeti samog sebe. 

Nitko neće moći cijeniti i razumjeti vas bolje od vas samih. Uvidjeli ste da su vaši vršnjaci uglavnom zainteresirani za teme koje vas osobno ne zanimaju. Shvatili ste da drugima nije stalo do vaših potreba. Ova spoznaja došla vam je tek s godinama, shvatili ste da je mnogo lakše živjeti kada ne pridajete tuđe želje i zahtjeve previše važnosti. 

Sada, s potpunim samopouzdanjem, možete reći da se osjećate dobro kada ste sami! Ne treba vam društvo da biste se osjećali ispunjeno. Otkrili ste da i suprug i vi imate potpuno različite interese. S druge strane, primijetili ste da neki od vaših poznanika s partnerima imaju mnogo zajedničkih interesa. Naravno, smatrate da je važno da unuci viđaju bake i djedove, ali ne nužno da provode neprekidno vrijeme s njima.

Mnogi odrasli ljudi nemaju energije niti želje ponovno se posvetiti odgoju. Kada ste prvi put ostali sami, iznenadili ste se koliko ste se dobro osjećali. Sada možete gledati svoje omiljene TV emisije i čitati knjige u miru. Jesti možete ono što želite, a ne ono što žele vaša djeca ili supružnik. 

Pronašli ste unutarnju harmoniju i više ne trošite svoje životne resurse na druge ljude. Primijetili ste da se više smijete. Sada trošite novac na ono što smatrate važnim, čak uspijevate i uštedjeti, a prestali ste se živcirati zbog sitnica. Ne osjećate se usamljeno, već naprotiv, osjećate se ispunjeno. Shvatili ste da usamljenost može biti predivna. 

Vaše vrijeme ističe, ali sada želite živjeti za sebe, brinuti se o sebi i živjeti život prema vlastitim pravilima. Ova transformacija života donijela vam je unutarnji mir i slobodu koju ste oduvijek željeli. Bez obzira na to koliko godina imate ili koje obaveze nosite, nikada nije kasno da započnete živjeti autentično i slobodno. Vaša odluka da se usredotočite na sebe i vlastitu sreću donijela vam je ispunjenje i zadovoljstvo. Sada ste gospodar vlastite sudbine i živite život punim plućima, vođeni vlastitim unutarnjim glasom i slobodom da budete ono što jeste.

No comments

Powered by Blogger.