Žena iskreno: Neću muškarac koji smatra da sam mu dužna napraviti da jede

Svaka veza bi trebala unaprijediti vaš život, donoseći sreću i ispunjenje, umjesto da ga komplikuje. Uz to, u svakoj vezi partneri bi trebali imati jednaku vrijednost i dijeliti podjednake obaveze. 


Cijeli svoj život izbjegavam ljude čija su shvaćanja zastarjela i zarobljena u prošlom vijeku. Bježim od porodice, bježim od oca čije su razmišljanje i stavovi izjednačeni s muškarcima iz 18. vijeka... Bježim od rodbine koja inzistira na tome da morate održavati kontakt zbog srodstva, bez obzira na to koliko se ne podnosite međusobno. 

Bježim od prijatelja koji ne razumiju zašto ne želim provoditi vrijeme s njima, dok mi s leđa šire razne priče. Bježim od muškaraca koji smatraju da je žena obavezna pripremati doručak, ručak, večeru... ili bilo koji obrok. Srećom, uspjela sam pobjeći od takvih situacija, jer da nisam, vodila bih nesretan život. 

Ono što sam tražila za sebe jest muškarac koji će biti pažljiv, emocionalno stabilan i razuman. Nije da ne volim kuhati, naprotiv, uživam u tome. No, ne volim kada mi se nameću obaveze samo zato što sam žena ili zato što netko to očekuje od mene.

Kada umorna dođem s posla i kažem: "Dragi, preumorna sam da bih kuhala", ne želim biti dočekana s nizom uvreda kao što su: "Nisi sposobna ni za što" ili "Što ću sad jesti, moram li gladovati?" To su sve uvrede koje je moja majka trpjela od mog oca. Ona se udala za staromodnog muškarca koji i dalje vjeruje da je ženi dužnost pripremati obroke, bez obzira na to koliko je umorna od posla. 

Ono što sam ja željela je muškarac koji bi u takvom trenutku rekao: "U redu, ljubavi, naručit ćemo nešto za jesti." I to nema veze s lijenosti. Oba partnera trebaju jednako voljeti jedan drugoga, ulagati jednaku energiju u svoju vezu i dijeliti jednake obaveze. Baš kao što ja znam zamijeniti žarulju, očistiti začepljeni odvod ili obaviti bilo koji drugi posao koji se tradicionalno smatra "muškim", očekujem da i moj partner zna nahraniti samoga sebe kada nisam kod kuće

No comments

Powered by Blogger.