Ako želiš voljeti nekoga, voli ga sad - Nitko ne zna što sutra donosi: 2 velike mudrosti Osha

Očuvanje ljubavi i harmonije s ljudima koji su prisutni u našem životu dugi niz godina predstavlja izazov.


Vremenom se suočavamo s raznim problemima i možemo biti skloni razmišljanju o prekidu veze. Međutim, važno je ne gledati na to jednostavno kao na izlaz. Kada se osvrnemo na bilo koji odnos s osobom koja je prisutna u našem životu, moguće je da ćemo naići na dva česta problema koja mogu ugroziti ljubav i harmoniju koje smo prethodno izgradili. 

Prvi problem koji se može pojaviti jest dosada ili umor koji se javlja nakon što smo dobro upoznali određenu osobu. Kada dosegnete tačku u kojoj mislite da ste nekoga potpuno upoznali, može se javiti osjećaj dosade i želja za nečim novim. Ovaj problem može biti praćen drugim problemom koji se javlja kada sami počnemo osjećati umor od te osobe i smanjujemo cijenjenje i uzimamo je zdravo za gotovo. 

U takvoj situaciji ljubav teško može da opstane. Jedan način da se donekle prevaziđe ova situacija je razdvojenost. Ponekad je potrebno da se odvojimo od nekoga kako bismo osjetili njegovu vrijednost. Odsustvo određene osobe iz našeg života na određeno vrijeme može nam pomoći da shvatimo koliko je ona zapravo važna. Poznavanje nekoga u potpunosti predstavlja prednost. 

U skladu s navedenim, želio bih podijeliti dva savjeta Ošoa: "Uvijek zapamtite: Kada ste s nekim zajedno, možda je to posljednji put. Nemojte se opterećivati sitnicama, ne stvarajte male probleme i sukobe koji nisu bitni. Osoba nešto kaže ili učini nešto što vas naljuti - samo zamislite da je možda više nikada nećete vidjeti. Koja je razlika ako je rekla ovo ili ono?" 

Ponekad je teško slijediti ovaj savjet i zamisliti takvo nešto. No, kao što je ranije spomenuto, privremeno razdvajanje može biti korisno, a tek kada bismo zamislili stalni rastanak? Trebamo biti svjesni da život ima svoje planove i da nam svaki trenutak može donijeti nešto novo. Nemojmo opterećivati sebe i druge sitnicama, već se potrudimo da hodamo zajedno što duže. 

"Upoznajte osobu uvijek kao da vam je to prvi put." Upravo "prvi put" donosi osjećaj koji često nedostaje. Taj osjećaj novosti i svježine. Međutim, često nas ograničavaju uvjerenja da se ljudi ne mijenjaju ili da neko ostaje isti kao kada smo ga prvi put upoznali, što nas polako guši. 

Ošo naglašava da se sve u životu mijenja. Ako se stalno podsjećamo na to, razvijamo potrebu da stalno upoznajemo druge ljude, ali i da istražujemo sebe. Ključno je osvijestiti da ljubav i harmonija zahtijevaju kontinuirani napor i svijest o promjenama koje se događaju u našim odnosima. Umjesto da odustanemo kada se suočimo s izazovima, trebamo se usredotočiti na razumijevanje, prihvaćanje i rast, kako bismo održali ljubav i harmoniju s ljudima koji su nam bliski.

No comments

Powered by Blogger.