Da bi bila srećna žena mora da izbjegava 3 tipa muškaraca - Mudro zapažanje Konfučija

Izbor pravih ljudi s kojima ćemo dijeliti život, sa svim radostima i izazovima, nije lagan zadatak.


Međutim, moramo biti fokusirani na tu odluku kako bismo izbjegli da uništimo živote, kako sebi tako i drugima. Žene često smatraju da trebaju izabrati one koji su bolji od drugih, pobjednike koji će biti uz njih do kraja života. Međutim, stvarnost nije tako jednostavna. 

Bitno je odabrati one koji odgovaraju našim potrebama i vrijednostima. Antički mislilac i filozof Konfučije govorio je o ljudima koje bismo trebali izbjegavati, što je vrlo korisna informacija za žene: 

Prvi tip osoba su oni koji žele prebaciti krivicu na nas, koji žude za moći nad nama. Postoji izreka da je nezadovoljna osoba sklonost kriviti druge za svoj neuspjeh. Zašto bismo mi trebali biti uz nekoga tko je nezadovoljan svojim životom? Ta osoba neće poboljšati naš život. Između neostvarenog potencijala i glupog ogorčenja postoji velika razlika. Moramo naučiti prepoznati tu razliku i nikada ne povezivati svoj život s lijenom osobom koja je parazit. 

Drugi tip osoba su one koje postavljaju visoke zahtjeve drugima, ali ne postavljaju iste zahtjeve sebi. Ako muškarac nije zadovoljan našim obrazovanjem, izgledom ili tjelesnom težinom, može nam pomoći da se poboljšamo. Može nam omogućiti odlazak u kozmetički salon, plaćanje školovanja na prestižnom sveučilištu ili prelazak na zdraviju prehranu umjesto prehrambenih proizvoda. 

Ako se to ne dogodi, imamo samo promjenjivu osobu koja će bez mnogo truda pokušati pronaći drugu ženu umjesto nas. Osoba koja nas istinski voli neće tako postupiti. Ako nas stvarno voli, prihvatit će nas onakve kakvi jesmo i voljeti nas čitavog života. 

Treći tip osoba su oni koji daju prazna obećanja. Ne nasjedajte na riječi koje ne slijede djela. Žene često žude za obećanjima, jer želimo vjerovati u dobro više nego u loše. Međutim, živjeti u iluziji je privremeno zadovoljstvo. Trebamo pogledati korijen situacije. Ako naš partner puno priča, ali malo djeluje, vjerojatno se naš život s njim neće bitno promijeniti. 

Naravno, svatko može sebi pronaći put do nas. To nije loše, jer što više komuniciramo i susrećemo se s ljudima, to više upoznajemo sebe i druge. Važno je da ne gledamo svakog potencijalnog supružnika kao skitnicu kojeg prvi susretnemo. 

Što se tiče onih koji su nas povrijedili, izgubili našu vjeru u ljepotu i ukrali nam najbolje godine, Konfučije ima poruku za nas: "Budite ljubazni i poštujte sve ljude, čak i one koji su nepristojni prema vama. Ne zato što oni to zaslužuju, već zato što vi zaslužujete biti osoba vrijedna takvog ponašanja."

No comments

Powered by Blogger.