Frojdov genijalni psihološki test od 8 pitanja - Za 5 minuta pokazaće kakva ste osoba

Da biste otkrili kakav je vaš pravi stav prema svijetu i ljudima oko vas, pozivam vas da se opustite i posvetite pet minuta svog vremena ovom kratkom, ali iznimno značajnom testu. 


Ova jednostavna vježba, temeljena na radovima Sigmunda Freuda, poznatog psihijatra, pružit će vam uvid u vaše unutrašnje osjećaje i podsvjesna uvjerenja. Frejd je bio jedan od najkontroverznijih naučnika 20. vijeka, čiji je utjecaj na područje psihologije iznimno značajan. Poznat je po svojim otkrićima u području tumačenja snova i razumijevanju ljudske podsvijesti. 

Frejd je vjerovao da su svi odgovori na mnoga pitanja o nama samima već prisutni u našoj podsvijesti, no često nismo svjesni kako doći do tih dubinskih informacija. Smatrao je da je podsvijest temelj naših djela i načina razmišljanja. Ovaj test koji slijedi temelji se na Freudovoj knjizi "Opšti uvod u psihoanalizu" iz 1920. godine, posebno na poglavlju o simbolici snova. 

Pozivam vas da zaronite duboko u sebe i otputujete na mjesta u svojoj duši koja dosad niste istražili. Jeste li spremni otkriti kakav je vaš pravi stav prema svijetu i ljudima oko vas? Ako jeste, krenimo. Pripremite list papira i olovku te se pokušajte opustiti, oslobodite se svih smetnji. 

Slijedi osam pitanja koja trebate pročitati pažljivo i zapisati odgovore na njih. Odgovor može biti nekoliko riječi ili cijela rečenica. Ključno je da na svako pitanje odgovorite što iskrenije. Za svako pitanje, preporučujem vam da zatvorite oči i pokušate zamisliti svoja prava unutrašnja osjećanja.

Postupno odgovarajte na pitanja, a tek nakon što ste odgovorili na sva pitanja, možete pročitati tumačenje odgovora. Važno je napomenuti da nije potrebno odgovoriti na sva pitanja odjednom. Slobodno odgovarajte redom. Također, ne brinite ako vaši odgovori zvuče čudno ili ako imate različite odgovore na različita pitanja. Prve misli koje vam padnu na pamet predstavljaju vašu podsvijest, a logika i razmišljanje se mogu kasnije uključiti. Sada, kada smo spremni, krenimo na pitanja: 

1. Stojite na obali mora i gledate u horizont. Kako se osjećate? Fokusirajte se na svoj prvi dojam. 

2. Šetate šumom i gledate u zemlju. Što vidite i kako se osjećate? 

3. Kako se osjećate kada vidite galebove koji lete? 

4.  Gledate krdo konja u galopu. Koje emocije doživljavate? 

5.  Stojite u pustinji ispred ogromnog zida koji se čini beskrajnim. Kroz malu rupu vidite oazu. Koje su vaše akcije? 

6.  Još ste u pustinji, potpuno iscrpljeni, kada odjednom ugledate vrč vode. Što ćete učiniti? 

7.  Izgubili ste se u šumi i primijetili ste kuću s upaljenim svjetlima u daljini. Što ćete poduzeti? 

8. Šetate sami, kad vas obavije gusta magla i ništa ne vidite. Kako se osjećate i što biste prvo željeli učiniti? 

Sada pročitajte odgovore i njihovo tumačenje u nastavku. Svaki odgovor koji ste dali otkriva vaš stav prema važnim aspektima života. Možda ćete primijetiti da se neki odgovori ne slažu s vašim mislima, osjećajima ili osobnošću. No, razmislite malo dublje i pokušajte shvatiti je li moguće da ti odgovori ipak imaju veze s vašim pravim viđenjem sebe. Odgovori i njihovo tumačenje: 

1. Ovaj odgovor opisuje vaš stav prema životu, vaše emocije i osjećaje. 

2. Ovaj odgovor predstavlja način na koji se osjećate u svojoj obitelji. 

3. Ovaj odgovor ukazuje na vaš odnos prema ženama. 

4. Ovaj odgovor pokazuje vaš odnos prema muškarcima. 

5. Ovaj odgovor odražava vašu glavnu strategiju i način rješavanja problema. 

6. Ovaj odgovor otkriva kako birate partnere u seksualnom ili ljubavnom životu te koliko ste selektivni. 

7. Ovaj odgovor ukazuje na vašu spremnost za brak. 

8. Ovaj odgovor otkriva vaš stav prema smrti. 

Razmislite o tome kako se vaši odgovori podudaraju s tumačenjem. Podijelite svoje misli u komentarima. Važno je napomenuti da što više polažete ovakve testove, to bolje upoznajete sebe i više koristi možete izvući iz njih.

No comments

Powered by Blogger.