Instinkt majke je veoma snažan: Ako majka ima loš osjećaj u vezi vašeg partnera - Poslušajte je

Kada se zaljubimo, često nismo u stanju da racionalno razmišljamo, a tada se može javiti sukob između naše zaljubljenosti i mišljenja naše majke. 


Često nam se čini da majka greši, da nas ne razume i da nam je svejedno što bismo bez te osobe bili nesrećni. No, ako bismo se uspjeli smiriti i razmišljati racionalno, shvatili bismo da nas majka i dalje voli više od bilo čega na svijetu i da nam želi samo dobro. U većini slučajeva, majka je u pravu kada joj se ne sviđa naš izbor partnera. Evo i zašto! 

Kada smo zaljubljeni, naša odlučnost i sposobnost racionalnog razmišljanja mogu biti narušeni. Zaljubljeni ljudi često donose odluke koje nisu najbolje, a znanstveno je dokazano da zaljubljene osobe nisu sposobne za racionalno prosuđivanje kada je riječ o partneru. S druge strane, majke, osobito one koje imaju blizak odnos sa svojim kćerima, prepoznaju kada njihovo dijete može biti u opasnosti. 

Umjesto da se svađamo s majkom, važno je da pokušamo sagledati situaciju iz njezine perspektive. Od trenutka kada smo se rodili, pa sve dok nas je odgajala i usmjeravala na pravi put koliko je najbolje znala i umjela, naša majka uvijek je bila uz nas i željela nam sve najbolje.

Ona se brine da ne završimo s osobom koja nam nije suđena i koja će nam slomiti srce. Protivi se jer želi zaštititi nas. Majčinski instinkt je nevjerojatno snažan. Ako majka kaže da ima loš osjećaj u vezi našeg partnera, to vjerojatno proizlazi iz njenog majčinskog instinkta, koji je uglavnom ispravan. Također, trebamo imati na umu da je naša majka nekada bila mlada i da možda ima više iskustva od nas. 

Možda je i sama prolazila kroz slomljeno srce i loše veze te ne želi da mi proživljavamo istu patnju. Ona vjeruje da zaslužujemo bolje. Svaka majka vjeruje da je njeno dijete najbolje biće na svijetu, što je sasvim normalno. Čak i kada mi ne vidimo vlastitu vrijednost, naša majka zna koliko smo divni i koliko vrijedimo. 

Njezin razlog za neslaganje s našom vezom može biti taj što vjeruje da zaslužujemo bolje. Ako smo, unatoč majčinom protivljenju, sigurni da je naš partner prava osoba za nas, važno je pokušati umiriti majku i objasniti joj kako nas taj partner čini sretnima. Dajmo joj vremena da ga bolje upozna. Na kraju, ako se majčino mišljenje poklopi s našim, svi ćemo biti presretni. Kakva su vaša iskustva? Je li se majka miješala u vaš izbor? Je li bila u pravu? Podijelite s nama u komentarima!

No comments

Powered by Blogger.