Jesam, promjenila sam se - Izbacila sam iz života nepotrebne ljude i počela poštovati sebe

Važno je da se postaramo o sebi i da stavimo sebe na vrh liste prioriteta. To može zvučati sebično, ali tko će brinuti o nama ako ne mi sami? 


Samopoštovanje je ključan korak prema prihvaćanju sebe. To uključuje razumijevanje naše vrijednosti, prepoznavanje naših vrlina, prihvatanje naše prave prirode i ljubav prema sebi takvima kakvi jesmo. Trebamo imati hrabrosti da se zauzmemo za sebe i da izgovorimo naglas stvari koje nas muče ili koje podnosimo bez prigovora. 

Kada postignemo tu fazu samopoštovanja, postajemo svjesni svoje suštine i dajemo zeleno svjetlo procesu transformacije. Ono što nam je ranije izgledalo nejasno sada postaje jasno, i znamo da je vrijeme da preuzmemo kontrolu nad svojim životom. Evo šest stvari koje počinjemo raditi kada poštujemo sebe:

1. Stavljamo sebe na vrh liste prioriteta Iako to može zvučati sebično, shvaćamo da smo mi ti koji trebaju brinuti o sebi. Nema smisla žrtvovati svoje potrebe za nekoga drugog. Brinući o sebi, postajemo snažniji i spremniji brinuti se za druge. 

2. Shvaćamo da nismo dužni rješavati tuđe probleme Svako od nas nosi svoje terete i odgovornosti. Nije naša zadaća rješavati probleme drugih ljudi. Trebamo biti podrška i pružiti pomoć ako je potrebna, ali ne smijemo dopustiti da nas tuđi problemi opterećuju i iscrpljuju.

3. Prestajemo klimati glavom i trpjeti ljude koji isisavaju našu energiju svojim stalnim žalbama na životne teškoće. Umjesto toga, odlučujemo pokrenuti promjene u sebi i okružiti se pozitivnim ljudima i situacijama. 

Prekidamo sve toksične veze koje nas povređuju Ne trebamo davati drugu priliku osobama koje nas koriste i povređuju. Nema razloga da ostanemo u vezama koje nam donose patnju i bol. Umjesto toga, odlučujemo staviti svoju dobrobit na prvo mjesto. 

Ne opravdavamo se drugima Nema potrebe da objašnjavamo svoje odluke ili postupke drugima. Imamo pravo živjeti svoj život prema vlastitim željama i vrijednostima, i nema potrebe da se opravdavamo pred drugima. 

Shvaćamo da naša očekivanja ne trebaju biti suzbijena zbog mišljenja drugih ljudi Svatko od nas je jedinstven i ima pravo na vlastite stavove i želje. Nije naša odgovornost ispunjavati očekivanja drugih ljudi. Važno je da živimo autentično i slijedimo svoje snove i ciljeve. 

Poštovanje sebe donosi dublje razumijevanje vlastite vrijednosti i suštine. To nas osnažuje da preuzmemo odgovornost za svoj život i da živimo u skladu s onim što zaista želimo. Kada volimo i poštujemo sebe, stvaramo temelj za sretan, ispunjen i autentičan život.

No comments

Powered by Blogger.