Kako se ponaša muž koji je prestao da voli ženu: Ako ga molite za pažnju - Ni ne treba vam

Kada muškarac prestane voljeti svoju ženu, često je to očigledno svima osim njoj. 


Ona može ostati zarobljena u zemlji laži i iluzija, odbijajući prihvatiti da se njihova veza promijenila. Ponašanje takvog muškarca jasno pokazuje nedostatak ljubavi prema njoj. Prvo, muškarac više ne iskazuje spontano zagrljaje svojoj ženi, čak i kada je to učini, to je rijetko i bez ikakve iskrene emocije. On je izgubio svijest o moći dodira i intimnosti koju su nekad dijelili. 

Također, rijetko se javlja ili provjerava kako je ona. Ne uzima vremena da je nazove tokom radnog dana i pita je kako se osjeća ili što radi. Muškarac više ne pruža emocionalnu podršku svojoj ženi. Umjesto toga, on je gura da se sama nosi sa svojim problemima ili ružnim mislima. Umjesto ohrabrenja, često je kritikuje. 

Ruga se njenom izgledu, ponašanju, načinu govora i drugim stvarima. Njegovi komentari su ismijavanje, a ne konstruktivna kritika koja bi mogla pomoći njenom rastu. Čak i pred drugim ljudima, on ne oklijeva da je ismijava, ističući sve njene nedostatke i pokušavajući je poniziti. Sve što se loše dogodi, on prebacuje na nju i krivi je za sve. 

Kada je muškarac bijesan i agresivan, krivi svoju ženu za to. Ne posvećuje dovoljno pažnje njoj i ona mora moliti za malo pažnje i ljubavi. Kada mu izrazi svoju nesreću, on je uspješno uvjerava da je pretjerano dramatična ili previše osjetljiva. Umjesto da razumije njene osjećaje, on ih umanjuje i odbija preuzeti odgovornost za svoje postupke. 

 U takvoj vezi, muškarac vjerojatno nikada neće pružiti ljubav na pravi način, već će samo dodatno narušavati sreću svoje partnerice. Ako se prepoznajete u opisanim situacijama, važno je da ozbiljno razmislite o svom braku. Muškarac koji vam ne pruža dovoljno ljubavi i podrške ne zaslužuje vašu prisutnost. Imajte na umu da zaslužujete mnogo bolje od toga i da postoji mogućnost da pronađete ispunjenje i ljubav u drugim odnosima.

No comments

Powered by Blogger.