Kraj prave dame nije teško biti džentlmen: 3 stvari koje određuju nivo ženstvenosti

Mnoge žene često zanemaruju važnost svoje ženstvenosti, iako je to zapravo osobni izbor koji bi svaka žena trebala donijeti za sebe. 


Ženstvenost je prisutna kod svake žene, ali kod nekih je izraženija, dok kod drugih možda nije toliko vidljiva. Istinske dame posvećuju veliku pažnju razvijanju svoje ženstvenosti i svjesne su da postoje tri ključna elementa koji je određuju. 

Prvi element je govor. Prava dama nikada ne koristi prostote i vulgarnosti u svom jeziku. Svjesna je da riječi koje izgovara imaju utjecaj na njezinu ženstvenost. Razgovor s takvom ženom je ugodan, čist i jasan. Žene koje njeguju svoju ženstvenost vode računa o svom govoru i aktivno obogaćuju svoj vokabular. S njima je razgovor pravo zadovoljstvo, jer se može razgovarati satima bez da izgubi svoju draž. 

Drugi element je uvijek dotjeran izgled. Ženstvene žene brinu o svom izgledu. Svaki detalj je na svom mjestu, od odjeće do frizure. Nije bitno da li nose skupe stvari ili ne, one se uvijek trude izgledati lijepo, uredno i njegovano. Njihov izgled odražava samopouzdanje i poštovanje prema sebi.

Treći element je iskazivanje poštovanja. Ovo je možda najvažnija karakteristika koja odražava ženstvenost kod žena. Sa ženom koja iskazuje poštovanje, razgovor je ugodan i harmoničan. Ona ne vrijeđa druge niti se agresivno raspravlja. Ako se ne slaže s tuđim stavovima, neće ulaziti u svađu, već će poštovati tuđe mišljenje. Također, iskazuje poštovanje prema tuđem vremenu, nikada ne kasni i ne iznosi ružne i uvredljive komentare o drugima. Svjesna je da ako želi osvojiti poštovanje drugih, mora prvo pokazati poštovanje prema drugima. 

Važno je razumjeti da razvijanje vlastite ženstvenosti nije puko pretvaranje ili promjena sebe. To je autentično izražavanje vlastite unutarnje snage i ljepote. Kroz njegovanje svoje ženstvenosti, žena osnažuje sebe i postaje svjesna vlastite vrijednosti.

No comments

Powered by Blogger.