Labkovski: Muškarci ne odlaze od žena koje rade 3 stvari - "Volite sebe više od muškarca"

Često ženama izuzetno boli kada shvate da se njihov brak raspada i puca po šavovima. U takvim trenucima, počinju preispitivati sebe i svoje odluke. 


Žena počinje razmišljati o tome da je možda pogrešno odabrala partnera, da njena ljubav više nije cijenjena i da više nije privlačna svom suprugu kao nekada. Mnogi stručnjaci ističu da muškarci ne traže "bolju" ženu, već žele ženu koja im je zanimljiva i drugačija. 

Ponekad jednostavno žele ponovno osjetiti slobodu i ne žele biti opterećeni prisustvom žene u blizini. S druge strane, žene traže muškarca koji ih neće napustiti, muškarca uz kojeg će biti sigurne da će biti tu za njih i za deset godina. Žena traži muškarca koji će je zaštititi na fizičkoj, moralnoj i materijalnoj razini.

Mnoge žene ne znaju kako postati žena koju muškarci neće napustiti, te često čine velike pogreške i slušaju besmislene savjete koji su danas lako dostupni. U situacijama kada je veza zapala u veliku krizu, često nema načina da se spasi. Nikakvi savjeti ili savršen izgled neće pomoći da zadržite muškarca koji želi otići. 

Psiholog Mihail Labkovski je tokom jednog predavanja govorio o ženama koje muškarci ne napuštaju. Istaknuo je da muškarci ne napuštaju žene koje su nezavisne, samopouzdane, koje imaju zdravo samopoštovanje i zdravu psihu. 

Labkovski naglašava da se mentalno zdrava osoba u svakoj vezi ponaša kao zdrava osoba. Mentalno zdrava žena ne komplicira stvari, ne sumnja, nema skrivene namjere, ne izmišlja i ne misli o drugim muškarcima. Postoje tri vrlo važne stvari na koje bi svaka žena trebala obratiti pažnju ako želi biti žena koju muškarac neće napustiti. 

1. Žena se ne treba ljutiti na muškarca zbog svake sitnice. Komuniciranje i sklapanje dogovora postaje izuzetno teško s osobom koja uvijek prigovara i ljuti se zbog svake sitnice. 

2. Žena koju muškarci ne ostavljaju ne pristaje na kompromise. Živi život onako kako želi, prema vlastitim željama, i ne prilagođava se nikome.

3. Žena s zdravom psihom voli sebe više od muškarca. Ako ne volite sebe dovoljno, kako možete voljeti nekoga drugog? Razmislite o tome koliko volite sebe i počnite pružati ljubav sebi što prije.

No comments

Powered by Blogger.