Može potrajati, ali biće vaše sve ono što vam je namijenjeno

Sada možda ne možete jasno vidjeti cjelokupnu sliku, ali kada se sve završi, shvatit ćete da su svaki korak i svaki trenutak na vašem životnom putu imali svoj razlog. 


Može potrajati neko vrijeme, možda čak mjesecima ili godinama, ali ono što vam je namijenjeno na kraju će biti ispunjeno. Pripremite se da prođete kroz mnoge izazove, riješite mnoge probleme, iskusite trenutke očaja i ponekad vam se srce slomi. No, znajte da je ono što vam je namijenjeno uvijek vrijedno svog čekanja.

Bit će potrebno da se opskrbite velikom količinom snage i upornosti, ali ono što vam je suđeno sigurno će vam doći. To će se dogoditi onda kada budete spremni da cijenite svaki trenutak koji vam je predodređen. Kada se osvrnete unatrag, shvatit ćete da sav trud i sva patnja nisu bili uzaludni. Kroz sve iskušenja, slomove srca i neuspjehe, približavate se onome što vam zaista pripada. 

Univerzum nas ne podvrgava patnjama bez razloga. Iako možda trenutno ne razumijemo zašto nas život uči tako teškim lekcijama, moramo vjerovati da sve ima svoje mjesto u većem planu. Možda trenutno ne vidimo i ne razumijemo potpunu sliku našeg života, ali kada se sve završi, shvatit ćemo da su svaki potez na platnu našeg života imali svoju svrhu. 

Sve te male čestice zajedno stvaraju smislenu sliku koju možemo diviti. Nekada će to potrajati, ali ne trebate brinuti - ono što zaslužujete bit će vam isporučeno, zdravo i cjelovito. To je namijenjeno samo vama, ne bilo kome drugome. Ako je nešto namijenjeno vama, čak i ako se cijeli svijet protivi tome, to će i dalje biti vaše. 

Mislim da je prava ljepota vjere upravo ta - znati da nas nakon svega što prođemo čeka nagrada. Možda ćemo dobiti upravo ono što smo željeli, ili čak nešto bolje, nešto što će nadmašiti naše najluđe snove. Univerzum je pun iznenađenja i čuda. Njegovo vrijeme ponekad se ne poklapa s našim, a njegovi planovi mogu biti sasvim drugačiji od onih koje smo sami sebi zamislili. 

No, divno je znati da će na kraju ono što nam je namijenjeno biti naše. Možda ćemo na to naići neočekivano. Možda će biti potrebno da prođemo još nekoliko bitaka. Bez obzira na sve, griješit će nas misao da naš trud neće biti uzaludan. Nagrada koja nam je suđena neće biti u tuđim rukama, već će biti čvrsto držana u našim vlastitim. Ono što nam je zaista važno uvijek će ostati s nama, bez obzira na sve izazove sudbine. Bez obzira na sve teškoće i prepreke koje nam se nađu na putu, to što je suđeno da bude s nama neće se izgubiti.

No comments

Powered by Blogger.