“Nemoj mrziti zavidne ljude, oni sam priznaju da si bolja od njih” - 15 mudrosti Monice B.

Monica Bellucci, često nazivana talijanskom boginjom, jedna je iznimna žena koja očarava svojom harizmom i ženstvenošću. 


Oono što je još impresivnije od njenog vanjskog izgleda je njen karakter i stav prema životu. Monika je ponosna majka dvoje predivne djece, vješto barata tri jezika i strastveno se bavi jogom. Otvoreno dijeli svoje životne priče i iskustva, ne skrivajući svoje godine. Iz njene mudrosti i izjava možemo naučiti mnogo o životu i samoprihvaćanju.

1. Naša pripadnost i veze s drugim ljudima su prolazne i nesigurne. Ni naši supružnici ni naša djeca ne pripadaju nama samo po sebi. Jedino što možemo podijeliti su naša ljubav i vezanost s ljudima koje volimo. 

2. Ljubav žene može biti tako snažna da se čini da će trajati zauvijek. No, može doći trenutak kada će ta ista žena otići, bez obzira na to koliko je nekad voljela. Ljubav može biti nepredvidljiva i promjenjiva. 

3. Za mene, starenje znači postati bolja osoba. Kroz životna iskustva i mudrost koju stjecemo s godinama, imamo priliku rasti i razvijati se kao individua. Starost ne mora biti prepreka, već prilika za osobni rast i napredak. 

4. Ljepota žene postaje problem samo u određenim situacijama. To se događa kada žena nema osjećaj vlastite ljepote ili kada se sve svodi samo na vanjski izgled, a unutarnje kvalitete i vrijednosti su zanemarene. 

5. Kada dođe trenutak kada moj odraz u ogledalu više neće donositi radost, neću se obeshrabriti. Umjesto toga, usmjerit ću svoju pažnju prema svojoj djeci. Bit će mi zadovoljstvo promatrati njihov rast i razvoj, ulagati svoju energiju u njihovu sreću i ostvarenje njihovih snova.

6. Mladim djevojkama uvijek poručujem: "Naučite voljeti svoje tijelo!" Ne postoji savršenstvo, a ljepota se ne mjeri samo po vitkosti ili određenim standardima. Svaka žena je lijepa na svoj način, bez obzira na obline ili druge vanjske karakteristike. Ključ je prihvatiti sebe takvu kakva jesi i voljeti sebe. 

7. Svi mi trebamo iluzije u životu. Zato toliko volimo filmove. Oni nam pružaju mogućnost da se izgubimo u drugim svjetovima, da maštamo i osjetimo emocije koje nas ispunjavaju. Filmi nam pružaju bijeg od stvarnosti i mogu biti izvor inspiracije i zabave. 

8. Nikada ne bih poželjela ponovno imati 20 godina. Sada sam mnogo sretnija nego tada, jer sam kroz godine stekla samopouzdanje, razumijevanje sebe i sigurnost u svoje želje i potrebe. Mladi uzrast donosi nesigurnosti i traganje za identitetom, dok s godinama postajemo svjesniji sebe i svojih prioriteta. 

9. Ljudi mogu oprostiti neznanje ili nedostatak talenta, ali ljepota i uspjeh često su predmet zavisti i nisu uvijek dobro prihvaćeni. Ljepota i uspjeh mogu izazvati negativne reakcije kod drugih ljudi, jer su često povezani s osjećajem inferiornosti ili zavisti. 
 
10. Po mom mišljenju, nije mudro iskoristiti mladost i ljepotu samo kako biste postali sponzoruša ili se beskrajno zabavljali. Ljepota treba biti sredstvo koje koristimo za pronalaženje unutarnjeg sklada, ljubavi i smisla u kaotičnom svijetu. Trebamo svoju ljepotu koristiti na pozitivan način, kako bismo ostvarili sretan i ispunjen život. 

11. Nema potrebe osjećati mržnju prema zavidnim ljudima. Zavist je priznanje da smo bolji ili uspješniji od njih. Umjesto da gajimo negativne osjećaje, trebali bismo biti ponosni na svoje postignuće i nastaviti napredovati. 

12. Ljepota žene može biti još izražajnija i zanimljivija kada je prikrivena odjećom. Umjesto da se fokusiramo samo na vanjski izgled, odjeća može dodati slojeve tajanstvenosti, osobnosti i stila. Ona može naglasiti unutarnju ljepotu i biti izvor samopouzdanja. 

13. Ženstvenost se sastoji od skladnog spoja prirodnosti i senzualnosti. Biti ženstvena znači biti autentična, prihvaćati svoje ženske karakteristike i izražavati ih na način koji je istovremeno suptilan i privlačan. 

14. Ne razumijem žene koje osjećaju da je muška želja ponižavajuća. Mislim da to znači da nisu u skladu sa sobom i svojim tijelom. Muška želja ne bi trebala biti izvor poniženja, već prihvaćanja i uvažavanja svoje seksualnosti. 

15. Biti lijepa u mladosti je prirodno. No, kada ostajete lijepi u kasnijim godinama, to je znak životne mudrosti i unutarnje ljepote. Starenje ne mora značiti gubitak ljepote, već može donijeti novo razumijevanje sebe i svoje vrijednosti.

No comments

Powered by Blogger.