Nikad se ne sramite svojih godina - Šta kvari izgled žene u 40-tim: Mudra izjava glumice

U mom komšiluku živjela je žena koja je imala preko sedamdeset godina, ali izgledala je daleko od stereotipne slike starije osobe. 


Bila je učiteljica u penziji, izuzetno pametna žena koja je čak i u toj dobi nastavljala podučavati mlade učenike. Većinom je radila s srednjoškolcima, pomažući im u pripremi za prijemne ispite na fakultetima. Njena kosa bila je duga, sijeda, a lice prekriveno borama, ali unatoč tome, uvijek je izgledala prekrasno.

Njeno lice bilo je umjereno našminkano. Laganim potezima šminke samo je naglašavala svoju prirodnu ljepotu. Iako je njen pogled bio ozbiljan učiteljski, uvijek je bila iznimno ljubazna i izgledala dostojanstveno. Kada bi se nasmijala, širila je toliku ljubaznost i šarm da je malo tko mogao odoljeti.

Naravno, nije svaka žena u njenim godinama izgledala tako dobro. Mnoge žene u toj životnoj dobi zaborave na sebe i vjeruju da je dovoljno samo održavati higijenu i mirisati lijepo. Druge, pak, idu u drugu krajnost te biraju boje kose koje ne pristaju njihovim godinama i koriste šminku koju zrele žene ne bi trebale koristiti. 

Mnoge žene, iz nekog razloga, boje se starenja i srame se svojih bora, a pritom zaboravljaju da ako se srame svojih godina, zapravo se srame samih sebe. Ljepota nije samo u glatkoći kože ili izgledu lica, već u onome što nosimo u sebi i kako zračimo prema drugima. Ljepota ne poznaje pravila. 

Žena u svojim devedesetima s borama može izgledati prekrasno. Iza tih bora kriju se brojna iskustva i mnogo emocija. Ne može žena u sedamdesetima izgledati isto kao njena unuka, to jednostavno nije prirodno. I zašto tolika opsesija vanjskom mladošću? Da li odsustvo bora čini osobu sretnijom? Voliš se takvom kakva jesi ili ne voliš. Lijepo je kada žena izgleda mladoliko, ali sve ima svoje vrijeme. 

Poznata glumica Maya Plisetskaya ima vrlo zanimljiv citat koji se tiče ove teme: "Nemoguće je pobjeći od bora. Smiješno je biti mlada starica. Znate, postoji nova i stara bašta, ali hoće li biti održavana ili zapuštena potpuno je druga stvar." 

Postoje žene koje se ne stide svojih godina i svojih bora. Shvaćaju da je stanje duha mnogo važnije. Ako je žena ljubazna, osjetljiva, uživa u svakom danu i ne previše se opterećuje svojim izgledom, izgledat će lijepo bez obzira na sve.

No comments

Powered by Blogger.