Pazite na svoje želje, tokom noćin punog Mjeseca sve je moguće: 5 načina kako privući energiju

Pun Mjesec predstavlja poseban trenutak u mjesecu, jer se vjeruje da tada energija postaje snažnija nego inače. 


Vibracije oko nas postaju intenzivnije, što može utjecati na naše raspoloženje i način na koji reagiramo na promjene. Savjetuje se da ostanemo mirni i uravnoteženi kako bismo se nosili s ovom pojačanom energijom. Tokom punog Mjeseca, vrlo je vjerojatno da ćemo osjetiti povećanu energiju u našem tijelu i umu. 

Stoga je važno zadržati mirno raspoloženje kako bismo lakše prevladali eventualne poteškoće. Važno je imati na umu da sve što se događa tokom ovog perioda može biti preuveličano, stoga je bolje pričekati i razgovarati s hladne glave umjesto da se upuštamo u nesuglasice ili rasprave. 

Drugi savjet je da zadržimo pozitivan stav, ali s mjerom. Iako je lijepo biti optimističan, trebamo biti svjesni da tokom punog Mjeseca sve može biti prenaglašeno. Ako gledamo na svijet oko nas s prevelikom idealizacijom, možemo dobiti iskrivljenu sliku stvarnosti. Stoga je važno ostati pozitivan i zahvalan kao i obično, bez pretjerivanja. 

Tokom punog Mjeseca, možemo se prepustiti mašti i vizualizaciji. Možemo zatvoriti oči, zamisliti željene ishode i zapisati na papir svoje ciljeve i želje. Vjeruje se da tokom ovog perioda Zakon privlačenja djeluje snažnije, pa ono što zamislimo može se brzo ostvariti. 

Meditacija također može biti korisna tokom punog Mjeseca. Možemo meditirati sami ili se pridružiti grupnoj meditaciji. Budući da pun Mjesec donosi obilje energije, meditacija može biti iznimno korisna u smislu uspostavljanja ravnoteže i povezivanja s unutarnjim mirom. 

Dijelimo pozitivnu energiju s drugima. U ovom periodu, bilo bi lijepo poslati dobre vibracije onima kojima je to potrebno - prijateljima, obitelji i ljudima u našem okruženju. Budimo spremni saslušati druge, oprostiti, pružiti iskren osmijeh, zagrljaj i podršku onima koji to trebaju. Kada smo u skladu sa sobom i spremni dijeliti svoju pozitivnu energiju s drugima, ta energija se može višestruko vratiti natrag. 

Stoga, iskoristimo pun Mjesec kao priliku da ostanemo smireni, pozitivni i spremni prenijeti lijepu energiju drugima. Bitno je ne pretjerivati jer će sve biti naglašeno više nego inače.

No comments

Powered by Blogger.