Pazite šta izgovarate - Vaše riječi imaju moć: 9 pozitivnih afirmacija koje mijenjaju vaš život

Sigurno je lijepo izraziti želje u životu i nadati se da će se ostvariti. Ako niste svjesni, riječi imaju moć promijeniti naše razmišljanje. 


Naš način razmišljanja izravno utječe na naše reakcije i perspektive na događaje koji se odvijaju u našem životu. Pozitivne afirmacije mogu promijeniti naše reakcije i perspektive te stvoriti osjećaj da nam se cijeli život promijenio kada možemo događaje sagledati na pozitivan način. 

Evo devet pozitivnih afirmacija koje mogu pozitivno utjecati na naše razmišljanje, a koje bismo trebali redovito izgovarati naglas. 

"Imam moć stvaranja života kakav želim." Često pretpostavljamo da smo žrtve okolnosti, ali istina je da možemo preuzeti kontrolu nad smjerom našeg života. Izgovaranjem ove afirmacije počinjemo vjerovati da imamo moć stvaranja života kakav želimo. 

"Danas je ispunjen mogućnostima." Svaki dan donosi nove mogućnosti. Ako se osjećamo zaglavljeno u kolotečini i dosadi, trebamo se ohrabriti da možemo odmah promijeniti stvari. Kad vjerujemo da je današnji dan pun potencijala, počinjemo poduzimati promjene koje su nam potrebne. 

"Volim sebe takvog kakav jesam." Važno je prihvatiti sve svoje osobine, kako pozitivne tako i negativne, ako želimo zaista voljeti sebe. Naravno, uvijek možemo raditi na poboljšanju, ali trebamo voljeti sebe i tamo gdje smo sada. Trebamo biti ljubazni prema sebi i brinuti o sebi. 
 
"Dovoljno sam jak da nadvladam izazove." Kad smo suočeni s izazovnim situacijama, trebamo si reći da smo dovoljno snažni da ih savladamo. Možemo se sjetiti teških trenutaka kroz koje smo već prošli i znati da smo preživjeli. Ova afirmacija daje nam snagu za suočavanje s trenutnim izazovima. 

"Dajem sve od sebe da ostvarim svoje ciljeve." Ponekad je teško dati sve od sebe, ali trebamo se podsjetiti da imamo ciljeve i da ulažemo napore kako bismo ih ostvarili. Svaki dan trebamo poduzeti korake prema ostvarenju svojih ciljeva i slaviti svaki napredak koji ostvarimo. 

"Imam snagu, sposobnosti i talente." Kad nam ne ide dobro, lako je zaboraviti svoje snage, sposobnosti i talente. Trebamo naglasiti svoje prednosti kako bismo se fokusirali na pozitivno. Kroz afirmacije se podsjećamo na svoje snage i talente te postajemo svjesni njihove prisutnosti. 

"Moj život ima svrhu." U svakodnevnim zadacima možemo izgubiti iz vida svrhu svog života. Trebamo tražiti prilike koje nam pomažu ispuniti osjećaj svrhe. To mogu biti male prilike, poput volontiranja ili veće investicije u sebe, poput putovanja koje dugo želimo. Svjesno podsjećanje na tu svrhu pomoći će nam da primijetimo i iskoristimo te prilike. 

"Vjerujem u budućnost." Ako se bojimo budućnosti, trebamo promijeniti svoj stav i vjerovati da će budućnost biti sigurna i uspješna. Možda ćemo proći kroz izazovne trenutke, ali imamo životno iskustvo koje nas uči da ćemo prevladati i postati jači. Vjerovanje u pozitivnu budućnost može privući dobre stvari u naš život. 

"Zahvalan/na sam." Izražavanje zahvalnosti ima brojne prednosti, kako za naše mentalno tako i za fizičko zdravlje. Izgovaranje ove afirmacije uz istovremeno izražavanje zahvalnosti za ono što imamo može promijeniti naš stav. Ako svakodnevno prakticiramo zahvalnost, primijetit ćemo pozitivne promjene u svom životu. 

U zaključku, odvojite nekoliko minuta svakog jutra kako biste izgovorili nekoliko ovih pozitivnih afirmacija. Izbacivanje tih riječi naglas omogućava da ih čujete i internalizirate kao istinite. Čak i ako u početku ne vjerujete u njih, "lažite dok ne uspijete" i primijetit ćete kako se vaš stav i život mijenjaju.

No comments

Powered by Blogger.