Poruka bivšem mužu - "Beskrajno ti hvala, zbog svega što si mi uradio danas pametnija žena"

Nikada nisam vjerovala da će moj brak trajati vječno. Možda sam imala sumnje već na početku, no nisam mogla zamisliti kako će se sve završiti sve dok se nije zaista dogodilo.


Sjećam se toga događaja prije nekoliko godina kada sam provela veče sa svojim bliskim prijateljima. Moj suprug je taj dan radio do kasno na poslu, barem mi je tako rekao. Kada sam se vratila kasno kući, umorna sam legla u krevet. Međutim, sljedeće jutro sam se probudila i shvatila da ga nema pored mene. Briga me je preplavila. Odmah sam ga nazvala da provjerim gdje je i je li sve u redu. 

No, njegov odgovor me iznenadio. Rekao je da ne može sada razgovarati i da će me nazvati kasnije. Osjetila sam olakšanje i vratila se natrag u krevet jer je rekao da je kod svoje majke i da će uskoro krenuti kući. Međutim, kada je konačno došao kući, rekao mi je nešto što me šokiralo - želio je da se razvedemo.

Bio je to trenutak iznenađenja i tuge. Sjećam se da mi je pričao sličnu priču kao i moja majka, da želi razvod. No to mi je bilo čudno jer smo majka i ja bile u dobrim odnosima, te nisam vjerovala da bi ona nagovarala supruga na razvod. U svojoj ljutnji, skinula sam prsten i ostavila ga na stolu, dok je moj suprug ostao miran i hladan kao led. 

Nisam bila sretna u tom braku. Duboko u sebi sam znala da želim razvod, ali postojalo je nešto što me je vezalo za taj brak, iako nisam bila sigurna što točno. Kasnije mi je priznao da je već neko vrijeme imao ljubavnicu i da želi razvod kako bi nastavio svoj život s njom. Navodno je ona bila ta koja je inzistirala na našem razvodu. Nakon nekog vremena provedenog u suzama i tugovanju, shvatila sam da je vrijeme da krenem dalje sa svojim životom. 

Sreća u svemu tome je bila što nismo imali djece, tako da sam mogla potpuno posvetiti sebi. Odlučila sam da je vrijeme da završim svoje studije koje sam prekinula zbog braka. Diplomirala sam i posvetila se poslu koji sam oduvijek voljela - kuhanju i pisanju. Kada sada pogledam unatrag, vidim koliko sam drugačija osoba u usporedbi s onom koja sam bila dok sam bila u braku. 

Osjećam samo zahvalnost prema svom bivšem mužu. Da nije bilo njega i našeg razvoda, danas ne bih bila osoba kakva jesam. Postala sam pametnija, samopouzdanija i sretnija. Volim svoj život i uživam u njemu. Radim ono što volim i što me ispunjava, a to nije bio slučaj dok sam bila u braku. Bez sumnje, volim svoj samotnički život, bez žaljenja, srama ili izvinjavanja. Danas sam sretna žena.

No comments

Powered by Blogger.