Poruka "modernim" damama: "Smijete se ženama koje same zarađuju a živite od muževog novca"

Primjećujete li da najviše ogovaraju, kritikuju i komentarišu žene koje nisu postigle neki značajan uspjeh u životu? 


Isto se događa i meni, stalno me komentiraju određene žene čiji je životni cilj bio da se dobro udaju, idealno za nekog bogatog muškarca u dalekoj evropskoj zemlji, te da ne moraju raditi jer će sve financirati suprug. To je lijepa priča, ali bajke su za djecu, a ne za zrele i inteligentne žene.

Takve gospođe se posebno zamaraju mojim izgledom, primjećuju kad mi frizura nije savršena iz salona, kad nemam besprijekoran manikir ili najnoviju odjeću. Da, dame, to ne posjedujem... Jer nemam vremena za takve stvari, jer se trudim i radim naporno kako bih osigurala bolju budućnost sebi. 

No, najzanimljivije je što te iste žene, koje od svojih supruga traže deset eura za kupovinu gaćica ili nekoliko komada odjeće, imaju potrebu koentarisati žene koje same pošteno zarađuju za svoj život. Treba takve žene naučiti pameti: Uspjeh se ne mjeri time koliko je nećiji suprug zaradio, već time što je žena sama postigla u životu. 

Da, možda ste rodile jedno, dvoje ili troje djece i smatrate to svojim uspjehom. Teško je biti majka, ali još je teže biti majka koja, unatoč brizi za troje djece, uspije pronaći načine za zarađivanje više novca. Nije isto biti majka koja se oslanja samo na djecu kako bi izbjegla teže obveze od hranjenja kašikom. 

Ne interesira me financijski status vaših supruga. Ne zanimaju me vaši komentari o tome kako žene koje samostalno zarađuju nemaju savršenu frizuru i nokte. Zapamtite jednu stvar: Život te žene s ne tako savršenom frizurom i noktima vrijedi više od vašeg koji je izgrađen na tuđem bankovnom računu!

No comments

Powered by Blogger.