Retrogradni Saturn od 17.06. do 04.11 - Rakove očekuju veliki izazovi, Ribe izlaze iz zone komfora

Saturn kreće retrogradno od 17.6. do 4.11.2023. po prvi put otkako je ušao u znak Riba. Evo šta bi mogli da čekuju znakovi Zodijaka


Ovan: Sada se nalazi u fazi duboke samorefleksije. Retrogradni Saturn u Ribama ima značajan utjecaj na Ovnove, potičući ih da se usredotoče na unutrašnji mir i dobrobit svog mentalnog zdravlja. Ovaj astrološki događaj ima pozitivan utjecaj na Ovnove, smiruje ih i potiče na prihvaćanje sebe. 

Bik: Sada će se usredotočiti na održavanje granica. Saturn, koji se kreće unazad, potiče Bikove da preispitaju svoje društvene krugove i njeguju odnose koji im donose stvarnu vrijednost u životu. Bikovi bi trebali biti pažljivi i obratiti pozornost na znakove koje im svemir šalje jer će vjerojatno susresti ljude koji će im dugoročno biti blagoslov. 

Blizanci: Promjenjivi vazdušni znakovi koji su poznati po suočavanju s mnogo ideja koje izviru iz njihovih inteligentnih umava. Retrogradni Saturn u Ribama će usporiti taj protok ideja. U početku će biti izazov za Blizance jer će Saturn željeti da se fokusiraju na jedan zadatak odjednom kako bi postupno izgradili svoje postignuće. Blizanci će staviti karijeru na prvo mjesto i napraviti velike korake tokom ovog perioda. 

Rak: Emocionalni vodeni znak suočava se s izazovima u svom napretku. Saturn u Ribama potiče Rakove da preispitaju svoja temeljna uvjerenja kako bi istražili nepoznate teritorije. Bit će neugodnih situacija koje će Rakovima omogućiti da evoluiraju kao kardinalni vodeni znak do kraja ovog ciklusa. Također će osjetiti motivaciju za preuzimanje novih poduhvata i učenje novih vještina. 

Lav: Obično snažan i sjajan fiksni znak koji sada prolazi kroz neku vrstu emocionalne turbulencije. Prošle veze, financijski dugovi i drugi tereti se vraćaju za odmazdu. Lavovi moraju biti snažni i pripremljeni jer Saturn čini vožnju malo nesigurnom. Međutim, njihova samoljubav nadjačat će ove stresne situacije, a na kraju će ostvariti uspjeh. 

Djevica: Izbirljivi zemaljski znak, doživljava važan događaj jer će stvari postati stvarne, posebno kada je riječ o njihovim vezama, uglavnom romantičnim. Trenutne veze vjerojatno će se razviti u nešto ozbiljnije. Također će pregledati stvari i prekinuti veze koje im više ne služe. 

Vaga: Zračni znak koji traži ravnotežu, usredotočit će se na održavanje dobrog zdravlja. Vage će aktivno raditi na održavanju zdravog načina života i fokusiranju na sebe. Bit će manje društveni i ljubazni nego inače. To je zato što žele ograničiti svoje aktivnosti kako bi pazili na svoje blagostanje.

Škorpija: Intenzivan vodeni znak, će koristiti retrogradni Saturn u Ribama kako bi istaknuo svoju kreativnu stranu. Bit će prisiljeni dovršiti nedovršene projekte i osigurati njihov uspjeh. Bit će discipliniraniji i inspiriraniji da preuzmu nove izazove. Sveukupno, ovo je izvrstan period za Škorpije koji se bave umjetnošću ili drugim srodnim područjima. 

Strijelac: Slobodoljubivi promjenjivi vatreni znak, ima priliku ispraviti neke stvari tokom retrogradnog Saturna u Ribama. Ovaj znak, koji obično voli putovanja i ima ekscentričan karakter, sada će se riješiti nepotrebnih tereta u privatnom ili poslovnom životu te postati malo individualističniji. Njihov će instinkt za slobodom i avanturama biti pojačan jer se žele osloboditi dodatnih obveza. 

Jarac: Posljednji od zemaljskih znakova, pod vlašću je planeta Saturna. Kada Saturn krene unazad, cijeli svijet Jarca osjeća se nesigurno. Najbolji dio ovog fenomena je što će imati priliku da se opuste i prihvate "idi-teku" stav koji je suprotan njihovoj uobičajenoj prirodi. Iako će se na početku teško prilagoditi ovom fenomenu, kasnije će uživati u zadovoljstvu slobodnog vremena. 

Vodolije: Tokom ovog perioda će se usredotočiti na novac. Imat će zadatak da pametno ulažu, da ozbiljnije shvate svoje potrošačke navike i da gledaju kako povećati svoje bogatstvo na futuristički način. 

Ribe: Biti će u središtu pažnje kao promjenjivi vodeni znak tokom retrogradnog Saturna u Ribama. Ribe, koje vole meditaciju i fantazije, bit će izbačene iz svoje zone udobnosti i suočene s provjerom stvarnosti. To bi im trebalo biti od koristi ako shvate da je to potreban poticaj iz svemira da pretvore svoje mnoge snove u stvarnost.

No comments

Powered by Blogger.