"Ruke su ogledalo svake žene" - C. Dior otkrio 6 detalja zbog kojih žene izgledaju neuredno

"Jednostavnost, dobar ukus i njega su tri ključne osnove dobrog stila, a one ne zahtijevaju velike troškove." 


Ove riječi Christiana Diora, poznatog francuskog modnog dizajnera, odražavaju njegovo uvjerenje da ne postoji ružna žena, već samo one koje ne znaju istaknuti svoju ljepotu.  Dior je identificirao šest detalja koji mogu narušiti izgled mnogih žena i učiniti ih neurednima. 

Prljava kosa: Slično kao i Coco Chanel, Dior je vjerovao da prljava kosa predstavlja najgori nedostatak koji može pokvariti izgled žene. Smatrao je da je to ne samo nedostatak poštovanja prema sebi, već i prema drugima. Stoga je naglašavao važnost urednosti u svim aspektima života. 

Vulgarnost: Naglašavao je da je ženstvenost ključna i da je treba istaknuti ne samo kroz odjeću, već i kroz način komunikacije i ponašanje. Bez obzira na to koliko je neko odjeven elegantno, neće izgledati ženstveno ako koristi nepristojan jezik. 

Neprikladna veličina odjeće: Dior je vjerovao da žena gubi svoju sofisticiranost ako nosi odjeću koja nije pravilno odabrana za njen oblik tijela. Previše stegnuta odjeća može izgledati neprikladno na ženama s oblinama, dok prevelika odjeća može prikriti vitku figuru. Idealno je nositi odjeću koja naglašava dostojanstvo tijela i skriva njegove nedostatke. 

Nedostatak pažnje prema cipelama: Dior je naglašavao važnost pažnje koju treba posvetiti cipelama. Mnoge žene potcjenjuju važnost obuće, ali pravi dokaz elegancije je ono što nosimo na nogama. Stalno nošenje sportske obuće može umanjiti dojam ženstvenosti. 

Neuredne ruke: Ruke su ogledalo žene i odaju godine te pokazuju koliko vodimo brigu o sebi. Dior je naglašavao važnost jednostavne manikure, čistih noktiju i glatke kože ruku. Održavanje ovih detalja nije teško, a može učiniti veliku razliku u cjelokupnom dojmu. 

Zanemarivanje stopala: Ne smijemo zaboraviti na stopala i pete, posebno tijekom ljetnih mjeseci kada nosimo otvorenu obuću, haljine i suknje. Stoga je važno posvetiti pažnju njezi stopala kako bi uvijek izgledala njegovano.

Christian Dior je bio svjestan da je stil više od same odjeće. Njegovi savjeti odražavaju njegovu viziju o tome kako žene mogu istaknuti svoju ljepotu i eleganciju kroz jednostavne i pristupačne detalje. Naglašavao je važnost čistoće, urednosti i njegovanja te je vjerovao da su ove karakteristike ključne za postizanje dobrog stila.

No comments

Powered by Blogger.