Sezona Raka od 21.06 do 22.07 - Rakovi ovo je vaš trenutak, Lavovi smanjite obaveze

Sunce ulazi u znak Raka 21. juna, to označava dolazak ljeta i letnji solsticij. 


Ovaj prelazak donosi naglasak na emocionalnu i njegujuću prirodu svih nas. Raka karakterizira osjetljivost i brižnost, te će Sunce u ovom znaku osvijetliti te aspekte u našem životu. Mi vam donosimo detaljanu astro analizu za sezonu Raka za sve znakove Zodijaka 

Ovan: Završite nekoliko manje zahtjevnih projekata i pripremite se za usporavanje ili čak za mirniji ritam. Od 21. juna do 22. jula, Sunce ulazi u Raka, prelazeći iz vaše živahne treće kuće u kuću doma i sentimentalnosti. Bez obzira na to da li ste se tome radovali ili ne, iskoristite ovaj period kako biste prioritet dali ličnim projektima iznad poslovnih obaveza i stavili unutrašnju ravnotežu ispred površnih interakcija. Također, obratite pažnju na povezanost hrane i raspoloženja.

Bik: Postavite namjeru da vam raspored bude otvoren i prilagodljiv u narednim četiri sedmice, dragi Bikovi. Sa ulaskom Sunca u Raka i vašu treću kuću društvenosti, možda ćete se naći usred živahnih aktivnosti. Vaš kalendar može biti ispunjen žurkama, koncertima ili čak spontanim izletima izvan grada do 22. jula. Nije potrebno da napustite svoje svakodnevne rutine ili se preopterećujete napornim radom. Ipak, bićete prijatno iznenađeni koliko energije imate pod utjecajem ove solarne energije! 

Blizanci: Zamislite još jednu želju, dragi Blizanci! Na vaš rođendan 21. juna, zavjese padaju, ali donosim dobre vijesti. Od tog trenutka pa sve do 22. jula, svu svoju inovativnu energiju možete usmjeriti ka profitabilnom projektu jer Sunce putuje kroz Raka i vašu finansijsku zonu. Ako ste bili malo neodgovorni po pitanju trošenja, ovaj tranzit može biti upozorenje koje ne možete ignorisati. Možete osigurati povišicu, dobiti novi posao ili pronaći profitabilan hobi koji neće samo trošiti vaše vrijeme. Ako ste već u dobroj finansijskoj situaciji, razmislite kako možete dodati više kreativnosti u svoju svakodnevicu. 

Rak: Čestitam! Sezona Raka počinje 21. juna kada Sunce ulazi u vaš znak. Od tog trenutka pa sve do 22. jula, imate priliku da stavite svoje želje na prvo mjesto. Budući da je to ljetni solsticij, to je jedan od najboljih dana i noći u godini za postavljanje novih ciljeva. Razmislite o tome što želite postići u narednih 12 mjeseci i što želite privući u svoj život. Kada to zapišete, zaista osjetite svaki od tih ciljeva. Zatim sastavite listu koraka koje možete poduzeti kako biste počeli ostvarivati te ciljeve! 

Lav: 21. juna počinje vaš godišnji period usporavanja, dragi Lavovi, jer Sunce ulazi u Raka i vašu dvanaestu kuću oslobađanja i tranzicije. Smanjite obaveze i oslobodite više vremena za procesuiranje nedavnih intenzivnih iskustava i složenih emocionalnih reakcija koje su ih možda izazvale. Iako je primamljivo samo se baciti u sljedeću veliku avanturu, nećete izvući pouke iz njih ako se ne zaustavite dovoljno dugo da ih integrišete. Koristite naredne četiri sedmice kao produženo vrijeme za oporavak i prepustite se željama koje se ne moraju uvijek ostvariti. 

Djevice: Djevica bez granica! Od 21. juna, Sunce napušta vaše područje posvećenosti karijeri i kreće prema privlačnijim obalama ulaskom u Raka i vašu jedanaestu kuću inovacija i raznolikosti. Od tog trenutka pa sve do 22. jula, imate kosmičku dozvolu da skočite na brod bilo kojeg uzbuđenja koje vam se čini zanimljivo ili inspirativno. Isprobajte nove stvari i vidite kakve rezultate možete postići kada se ne osjećate ograničenim pravilima ili sudima nekvalificiranih ljudi. Oslobodite svog unutarnjeg vizionara i pridružite se drugim kreativnim dušama! 

Vaga: Ne brinite, Vage, jer vaša ambiciozna strana će se sigurno istaknuti. Kao jedan od četiri kardinalna znaka, vi ste ciljno orijentirani, čak i ako toga niste uvijek svjesni. Ljudi se ugledaju na vas i prate vaše vodstvo. Od 21. juna, kada sjajno Sunce ulazi u Raka i vašu desetu kuću profesionalnog uspjeha, pa sve do 22. jula, nećete moći ostati u sjeni ili sakriti svoju svjetlost. Ovo je izvrsna prilika da svoje ideje iznesete u svijet i vidite kako reagiraju ljudi. Budite hrabri i iskoristite ovo vrijeme za napredak u karijeri. 

Škorpija: Gore i naprijed! Od 21. juna, energično Sunce ulazi u Raka i vašu avanturističku devetu kuću, gdje će ostati do 22. jula. Ako ste se osjećali zarobljeno u privatnom svijetu ili zaronjeni u neku emocionalnu dramu veću od života, možda ćete odlučiti da jednostavno pobjegnete od svega toga i istražite širi svijet. Imate li priliku iskoristiti slobodne dane? Ako radite samostalno i možete prenijeti svoj "ured" bilo gdje gdje postoji internetska veza (ili čak i ako nema!), budite kreativni. Čak i produženi vikend može vam popraviti raspoloženje i donijeti nove perspektive. 

Strijelac: Nemojte se iznenaditi ako osjetite veću želju za intimnošću od 21. juna. Kada Sunce uđe u Raka i aktivira vašu osmu kuću intimnosti u narednim četiri sedmice, možete produbiti poseban odnos ili privući osobu s trajnim potencijalom. Ovo je vrijeme za dijeljenje tajni i stvaranje dubokih veza. Tranzit donosi snažne želje, stoga budite malo manje nezainteresirani i više emotivno angažirani. Naviknite se osluškivati i pitati se: "Kako se zbog ovoga osjećam?" 

Jarac: Spremni ste pretvoriti samostalni zadatak u partnerstvo za dvoje? Od 21. juna, Sunce ulazi u Raka i vašu sedmu kuću partnerstva, dajući prioritet dinamičnim parovima. Ovo je također ljetni solsticij, snažan dan za postavljanje novih ciljeva, posebno onih koji se odnose na odnose ili bilo kakve zajedničke projekte. Okupite se s vašim omiljenim partnerom na manifestaciji i duboko razmislite o tome što želite postići do kraja godine. Napravite liste ili stvorite vizualne ploče (ili oboje!). Lako je upasti u rutinu, ali ako želite ostvariti neke od svojih velikih jarčevskih snova, morate biti sigurni da idete u pravom smjeru s saveznicima koji vas podržavaju. 

Vodolija: Salud! Vaše zdravlje i briga o sebi postaju prioritet u sljedećih četiri tjedna dok Sunce ulazi u Raka i aktivira vašu šestu kuću zdravlja do 22. jula. Nije dovoljno izbjegavati "loše" stvari, Vodolije! Optimalno zdravlje uključuje odabir hrane, dodataka prehrani i vježbi koje vam pružaju najviše energije, jasnoće i unutarnjeg mira. 21. juna, kada dolazi ljetni solsticij, postavite srednjeročne ciljeve za poboljšanje vaše vitalnosti, fokusirajući se na male i izvedive korake koje možete održavati tijekom cijelog života! 

Ribe: Crveni tepih zove, Ribe, i ne možete propustiti ovu poruku! Od 21. juna, strastveno Sunce ulazi u Raka i aktivira vašu petu kuću ljubavi, glamura i slavnih osoba, sve do 22. jula. Privlačit ćete pažnju i možda ćete se naći u središtu pozornosti. Ovo nije uobičajena situacija za vas, ali kada dođe vaših 15 minuta slave, najbolje je da ih iskoristite. Ako vam pritisak da se sve vrti oko vas postane prevelik, razmislite o tome koju poruku ili dobar cilj biste mogli promovirati kad dobijete priliku izreći svoje mišljenje. Budite brzi jer se to može dogoditi bilo kada!

No comments

Powered by Blogger.