Što je ženi kraća suknja i potpetica veća, to je njen život gori: Poznati pisac bez dlake na jeziku

Danas želimo podijeliti jednu zanimljivu priču i razmisliti o tome što je ženama važnije - fizički izgled ili unutarnja ljepota. 


Jedna prijateljica mame je cijeli svoj život radila kao računovođa, ali je kasnije krenula u sasvim drugačijem smjeru i započela neobičan posao. Može se reći da je postala svojevrsna "provodadžija". No ono što je posebno u njenom radu jest da je izgradila pravi biznis od te ideje. 

Tajna njenog uspjeha leži u tome što je na neki način transformirala djevojke i pomagala im da se lako udaju. Sređivala ih je, odabirala im najbolje odjevne kombinacije i birala samo najkvalitetnije komade. Ako nije pronašla ništa posebno u njihovim ormarima, iznajmljivala bi haljine koje je sama kupovala.

Također, radila im je frizure, pedikure i šminkala ih. Djevojke nisu štedjele kako bi izgledale dobro i privukle pažnju muškaraca. No muškarci su, na neki način, bili prevareni jer su upoznavali djevojke koje su bile elegantne, ali ta elegancija nije bila dio njihove suštine, već je bila isforsirana. 

Muškarci su tek kasnije shvaćali da ta vanjska privlačnost nije bila istinski dio tih žena. Bitno je napomenuti da muškarci ne bi trebali voljeti samo očima, već da žene ne bi trebale izgubiti svoju autentičnost. Kako se ova priča povezuje s današnjicom? 

Danas su žene spremne ulagati mnogo sredstava u sebe, a to nije nužno loše, ali sve ovisi o namjeri. Kada žena postane opterećena time da nakit mora biti od čistog zlata, da cipele moraju biti prave kože i da svaki komad odjeće mora biti markiran, tada se gubi suština. Tu dolazimo do poznate izreke: "Što je ženi kraća suknja i što su potpetice više, to je njen osobni život gori" - Erich M. Remarque. 

Zašto žene često misle da ne mogu izgledati lijepo i privlačno u haljini ili majici koja nije skupa? Poenta nije uvijek u cijeni onoga što nosite. Često se smatra da se upravo skupocjenom odjećom žele prikriti određeni nedostaci. Većina muškaraca ne treba žene koje se isključivo fokusiraju na sebe i njihov izgled.

Oni ne žele dosadne žene koje nemaju izražene stavove, koje ne pokazuju svoje preferencije i ono što vole ili ne vole. To muškarce zapravo ne privlači. Markirana odjeća, dobar parfem i savršena šminka mogu privući pažnju, ali to sve prolazi kao Pepeljugina transformacija nakon ponoći. Ono što je bitno je kakva ste osoba u tom trenutku, kakva je vaša duša i energija. To je ono što će privući muškarca - kada skinete sve maske i budete svoji, autentični.

No comments

Powered by Blogger.