Što više ugađaš muškarcu on će više zahtjevati od tebe: 6 grešaka u vezi koje žene čine

U ljubavnim vezama je uobičajeno osjećati želju da ugodimo svom partneru, ali ako to često radimo, postoji rizik da stvorimo velike probleme. 


Evo nekih čestih grešaka koje mnogi čine u vezama: 1. Stavljanje partnera na prvo mjesto u svom životu. Trudimo se biti uvijek dostupni za njega. Ovo ponašanje samo mu govori da nemamo vlastiti život, prijatelje ili da nam to nije važno. Važno je imati ravnotežu između vremena koje provodimo s partnerom i vremena koje posvećujemo sebi i drugim važnim aspektima našeg života.

2. Odmah odgovaranje na partnerove poruke Bez obzira jesmo li s prijateljima, u teretani ili na radnom sastanku, stalno smo na telefonu. Gdje žurimo? Osim što to može iritirati ljude oko nas, ovim muškarcu dajemo dojam da nas može kontrolirati. Važno je postaviti granice i imati vremena za sebe, bez stalne dostupnosti. 

3. Davanje veće važnosti partnerovom rasporedu nego svom vlastitom Ako mijenjamo svoj raspored kako bismo se prilagodili njegovom, zapravo živimo život za njega. Na taj način možda ne zadovoljavamo vlastite potrebe, čak i ako toga nismo svjesni. Važno je pronaći ravnotežu između vremena provedenog s partnerom i drugim važnim ljudima u našem životu. 

4. Neprestano razgovaranje o partnerovim interesima, dok zanemarujemo svoje Dopuštamo mu da dominira razgovorom, pričajući više o njegovim problemima nego o našim. Važno je pokazati entuzijazam za vlastite interese i vrijednosti. Komunikacija treba biti ravnotežna, gdje se oboje partnera osjećaju uključenima i podržanima. 

5. Slažemo se s partnerom u svemu, čak i kada nismo istog mišljenja Podrška partnerovim idejama je dobar način rasta zajedno, ali nije realno očekivati da se slažemo oko svega. Normalno je imati različita mišljenja i vrijednosti. Ako partner ne cijeni naše vrijednosti ili ne poštuje naše mišljenje, možda to nije prava osoba za nas. Trebamo težiti ravnopravnosti i otvorenoj komunikaciji. 

6. Zatvaranje očiju pred partnerovim lošim ponašanjem Opravdavamo ga za sve, jer smo bili očajni u potrazi za ljubavlju i želimo da veza uspije. Ali gdje nas to može odvesti? Ako toleriramo loše ponašanje, partner će nastaviti iste obrasce sve dok se stvari ne pogoršaju. Važno je postaviti granice i ne dopustiti da se naše granice prelaze, kako bismo održali zdravu i poštenu vezu. 

 Ključno je imati zdravu ravnotežu između brige za sebe i brige za partnera. Važno je poštovati sebe, postavljati granice i biti autentičan u vezi. Sretan i ispunjen odnos temelji se na poštovanju, podršci i otvorenoj komunikaciji između oba partnera.

No comments

Powered by Blogger.