Torba se ne drži na stoli i noge se nikada ne prekrštaju - 10 pravila bontona za dame

Kako bi žena zračila sofisticiranim manirima, važno je da poštuje pravila bontona i bude primjer drugim ženama u društvu. 


Ovi principi bontona pomažu nam da se ponašamo s poštovanjem prema drugima i stvaramo ugodnu atmosferu u svim situacijama. Kada imamo goste, važno je da pokažemo zahvalnost prema njihovom daru. Ako su donijeli hranu ili piće, trebamo to staviti na stol kako bi svi mogli uživati u tim poslasticama. 

Osim toga, trebamo biti svjesni da ne ometamo društvo provjeravanjem mobilnog telefona. Stoga je najbolje da utišamo mobitel i držimo ga u džepu ili torbici dok smo u društvu. Stavljanje mobitela na stol može djelovati nepristojno i ignorantski prema ljudima oko nas. 

Kada smo u restoranu, također trebamo voditi računa o svojim manirima. Umjesto da mašemo salvetom kako bismo se rashladili, trebali bismo se obratiti konobaru i zamoliti ga da uključi klima uređaj ako je previše vruće. Također, ako nosimo torbu sa sobom, trebamo je staviti na stolicu pored nas, ako je slobodna, ili je držati u krilu i pokriti je salvetom dok jedemo. Držanje torbe na stolu ili podu nije prihvatljivo prema pravilima bontona. 

Kada smo za stolom, također trebamo biti svjesni svojih postupaka. Kašiku za supu ne trebamo ostavljati na stolu tijekom večere ili nakon obroka, već je trebamo ostaviti u posudi. Kada držimo šoljicu čaja ili kave, trebamo je držati tako da nam kažiprst prolazi kroz dršku. 

Također, nepristojno je samo sebi napuniti čašu, već trebamo prvo pitati osobu koja sjedi pored nas želi li dopunu. Također, trebamo izbjegavati predugo biranje najboljeg komada hrane na tanjuru i umjesto toga trebamo uzeti najbliži dostupan komad. 

Naš položaj tijela također može odražavati naše manire. Na radnom mjestu, nije prikladno stavljati šminku, torbicu ili šešir na radni stol. Trebamo pronaći drugo mjesto za te predmete kako ne bismo stvarali nered i održavali uredno radno okruženje. Također, kada dama ulazi u automobil, pravilno je da prvo sjedne na rub sjedala, a zatim "uvuče" noge u automobil. 

Pri izlasku iz automobila, treba staviti noge na cestu prije nego što ustane. Ovi savjeti o bontonu pomažu ženama da pokažu svoju eleganciju i pristojnost u svakodnevnim situacijama. Pridržavanje tih pravila ne samo da pokazuje poštovanje prema drugima, već također odražava našu samosvjesnost i brigu o načinu na koji se predstavljamo u društvu.

No comments

Powered by Blogger.