Volite, smijte se i uživajte u životu - To je mnogo važnije od izgleda - 6 lekcija o ljepoti M. Beluči

Mnoge žene danas teže zaustavljanju starenja i prikrivanju bora u svojim nastojanjima da zadrže mladolik izgled. Nekima od njih je toliko važno da su spremne potrošiti znatne svote novca na različite tretmane.


Međutim, važno je shvatiti da starenje nije moguće potpuno zaustaviti. Ironično, neke žene koje su prošle kroz mnogo tretmana i zahvata zapravo izgledaju gore nego što bi izgledale prirodno starenjem. Postoje i primjeri žena koje su odlučile prihvatiti prirodan proces starenja bez bilo kakvih korekcija na svom licu, a ipak izgledaju izuzetno lijepo.

Jedna takva inspirativna figura je Monika Beluči, predivna talijanska glumica koja i u svojim šezdesetim izgleda zaista očaravajuće. Monika je uspjela pokazati da žena može izgledati lijepo i biti privlačna bez obzira na dob. Ona je izjavila: 

1. "Biti lijep s dvadeset godina je prirodno, ali biti lijep s trideset pet i četrdeset pet je rezultat truda. Ne bojim se starenja. Ono što nas čini ljepšima izvana je ono što nosimo u sebi." Njezina ljepota očarava muškarce gdje god se pojavi. Međutim, ona također ističe da ne pridaje preveliku važnost svom izgledu i smatra da fizički izgled nije najbitnija stvar. 

2. "Ne brinem se previše o svom izgledu. To nije najvažnija stvar u životu. Najvažnije je voljeti, smijati se i uživati u svakom danu. Kada to radite, bit ćete lijepi bez obzira na svoj vanjski izgled." Fokusiranje samo na izgled može dovesti do propuštanja mnogih važnih stvari u životu. 

3. Monika također ističe da je sada mnogo sigurnija u sebe nego kada je bila mlađa. Godine donose životno iskustvo, ne samo bore i starost. Kako ulazite u zrelu dob, smijete se problemima koje ste imali u dvadesetima. Više ne brinete o mišljenjima i kritikama drugih ljudi jer postajete sigurniji u sebe. 

4. "Ponekad sretnem žene u svojim šezdesetim, sedamdesetim, osamdesetim i devedesetim godinama i smatram da su nevjerojatne!" Starenje je prirodni proces koji ne možemo zaustaviti. Nije prirodno neprestano juriti za mladošću i željeti izgledati mlađe nego što zaista jesmo. "Ono što je prirodno lijepo, to je lijepo. Kada prestanete biti svoji, postajete karikatura", kaže Monika. 

5. "Možda zvučim kao kliše, ali za lijep izgled važno je dobro spavati, piti puno vode i obrazovati se, jer ljepota nije samo vanjska, već i unutarnja." Ako pitate bilo koju ženu u zrelim godinama koja dobro izgleda, reći će vam da je san njen najveći saveznik za ljepotu. 

6. "Sa pedeset godina smijete se stvarima koje su vas rasplakale u dvadesetima. U toj dobi postoji neka lakoća." Sve žene su odgajane s idejom da se život završava nakon reproduktivnog razdoblja. Međutim, to nije istina. Monika vjeruje da menopauza donosi apsolutnu slobodu. Nakon tog trenutka, žena više nije rob hormona - sada ona kontrolira njih, a ne oni nju. 

Monika i dalje želi učiti nove stvari i započeti nove projekte. Dakle, ne treba se bojati starenja. Trebamo živjeti život u potpunosti i uživati u njemu. Trebamo voditi računa o svojoj prehrani, brinuti o sebi, opustiti se i voljeti sebe. Starenje ne treba biti razlog za osjećaj manje vrijednosti, već prilika za rast, mudrost i unutarnju ljepotu koja dolazi s godinama.

No comments

Powered by Blogger.