Za srodnu dušu se ne morate boriti - Ljubav sa njom ide glatko: 2 osnovna pravila ljubavi

Ljudi koji su iskompleksirani često se upuštaju u toksične veze. Za njih su normalni odnosi dosadni, pa često provode čitav život u nezadovoljstvu. 


Postoje parovi koji se moraju prekomjerno truditi da bi njihova veza uspjela, dok postoje i oni kojima ljubav prirodno cvjeta bez mnogo napora i igara udvaranja. Ovi drugi parovi često se smatraju primjerom "prave ljubavi". Prava ljubav se može prepoznati po svojoj lakoći, gdje veza glatko funkcionira od samog početka. Ako je vaša veza ispunjena stalnim nesuglasicama i turbulencijama, možda se borite za pogrešnu osobu. 

Prvo pravilo ljubavi je da ona treba biti jednostavna. Već od samog početka veze, trebali biste osjećati radost u tom odnosu. Kako vrijeme prolazi, veza bi trebala postajati sve ljepša i ugodnija. Ljubav znači da ne morate slati deset poruka svom partneru da biste dobili odgovor. Nije ljubav ni kada se partner konstantno inati i odbija vas zbog nečega što ste uradili protiv njegove volje. 

Ljubav nije kada vas partner odbija samo zato da biste ga više željeli. Prava ljubav ne poznaje te probleme. To nije ljubav, već ulaganje truda u nešto što vam nije namijenjeno. Teške veze su za one koji su iskompleksirani i kojima su normalni odnosi dosadni. Takvi će uvijek težiti nenormalnim vezama i vjerojatno će ostati u takvim odnosima do kraja, jer su psihički nestabilni i ovise o takvim ljudima. Normalnim ljudima ta patnja i pretjerana borba za normalno funkcioniranje veze ide na živce. 

Drugo pravilo ljubavi je da ona treba donositi radost u vaš život, a ne probleme i suze. Ne trebate dokaz da je to tako, nije potrebno mnogo objašnjavati jer je to očigledno. Ljubav je najjača i najljepša sila koja može uvelike obogatiti život čovjeka. To je njezina suština, ali kada je tražite na pogrešnom mjestu ili u pogrešnim stvarima, ta radost se pretvara u tugu.

No comments

Powered by Blogger.