Zašto se toliko brinete o svemu, svijet ide dalje i bez vaše brige - Ostavite sebe na miru

Zašto su neki ljudi tako strogi prema sebi? Zašto neprestano razbijaju glavu, brinu se i smišljaju planove za budućnost? 


Ovaj stav bi trebao biti izražen na sljedeći način: "Nije me briga." No, ne mislim na to na sarkastičan ili arogantan način, već sa ljubavlju. Kada uspostavite takav stav prema sebi i svijetu oko sebe, to znači da ste na pravom putu. Nije bitno je li osoba bolesna ili zdrava, bogata ili siromašna, sretna ili tužna. Sve to nema stvarnog značaja. 

Kada usvojite takav način razmišljanja, znači da ste na putu oslobođenja. Prestanite pretjerano razmišljati o sebi. Prestanite se očajnički truditi da se stalno poboljšavate. Ostavite sebe na miru. Priroda će se pobrinuti za vas. Uvijek ćete znati što trebate raditi. Prestanite se brinuti o svom zdravlju, svojoj životnoj situaciji i odnosima s drugima. 

Kada prestanete toliko razmišljati o tim stvarima, primijetit ćete kako se one automatski poboljšavaju i postaju bolje nego što ste ikada mogli zamisliti. Nemojte praviti planove koji će vas vezati. Nemojte vjerovati da morate živjeti prema određenom obrasca. Nemojte vjerovati da morate imati određeni prihod, određenu obitelj ili živjeti u određenoj zemlji. 

Ostavite te stvari na miru. Sve će se samo posložiti.     . Nemojte se boriti protiv sebe. Nemojte se boriti protiv sebe svaki put kada pomislite da nešto nije u redu... Slučajnosti ne postoje. Sve je kako treba biti. Nema grešaka. Vi se nalazite na pravom mjestu i prolazite kroz iskustvo koje je potrebno za vas. Nema ničega što je pogrešno. Kada počnete shvaćati to, tada ćete shvatiti da vas Univerzum ne kažnjava, da ne postoji Bog koji vas kažnjava, niti svijet koji je protiv vas.

No comments

Powered by Blogger.