Žena održala lekciju ljubavnici svog muža - "Ne pokušavaj biti majka mojoj djeci, jer sam to JA"

Moj partner je duže vrijeme vara dok smo bili u braku. Čak prije nego što smo zvanično okončali našu vezu, on je donio odluku da predstavi svoju ljubavnicu kao drugu suprugu, kako meni tako i našoj djeci. 


S obzirom na to da smo imali zajedničku djecu i da su oni trebali nastaviti viđati oca čak i nakon našeg razvoda, odlučila sam se ponašati civilizirano. Iz sopstvenog iskustva, odlučila sam sastaviti listu pravila kojih bi se ta žena trebala pridržavati. Na neki način, htjela sam joj dati lekciju i pokazati gdje joj je mjesto. 

Da nema djece, nikada ne bih pristala da je upoznam. Ipak, odlučila sam to učiniti kako bih znala s kim moja djeca provode vrijeme kada su kod oca. Nisam se simpatizirala s njom i bila sam ogorčena zbog situacije, što sam joj jasno stavila do znanja. 

Prvo pravilo: Nemoj se miješati u naše razgovore. Bez obzira na to što smo još uvijek zakonito u braku, nema potrebe da se petljaš u naše stvari kako bismo se mogli razići kao ljudi. 

Drugo pravilo: Ne čitaj poruke koje mu šaljem. To je neprihvatljivo i loše ponašanje s tvoje strane. 

Treće pravilo: Nemoj osjećati ljubomoru prema meni. Nemoj misliti da želim uzeti tvog partnera, jer mi ne treba takva osoba u mom životu. 

Četvrto pravilo: Nemoj se truditi biti majka mojoj djeci, jer to mogu biti samo ja. Nemoj nastojati biti dio njihovog života i dopusti djeci da dijele lijepe trenutke sa svojim ocem. 

Peto pravilo: Nemoj misliti da me možeš impresionirati svojim izgledom. Shvati da me ne zanimaš. Iako imamo zajedničku djecu, morat ću se suočavati s tobom. Nemoj se truditi izgledati kao supermodel jer me nećeš time impresionirati. 

Šesto pravilo: Nemoj očekivati razumijevanje od mene. Nećeš biti uzeta u obzir kada su tvoja osjećanja u pitanju. Moja i osjećanja moje djece su mi važnija. 

Sedmo pravilo: Poštovanje se zaslužuje, a ti si uništila moju obitelj. Stoga, nemoj očekivati da te poštujem. 

Osmo pravilo: Nikada nećemo biti bliske, stoga nemoj se truditi da postaneš moja prijateljica. 

Na kraju, jedan savjet: Nemoj biti "druga žena", jer ćeš na kraju dobiti upravo ono što takvo ponašanje zaslužuje - mog neodgovornog bivšeg supruga.

No comments

Powered by Blogger.