Ako nisam u vezi to ne znači da sam dostpuna: Baš naprotiv, izuzetno cjenim svoju slobodu

Slobodna žena često privlači pažnju mnogih muškaraca koji, nažalost, često pogrešno tumače njen osjećaj slobode kao dostupnost.


Čim sam promijenila status veze, činilo se kao da je svjetionik na nebu počeo slati signal koji implicira da sam otvorena za neželjenu mušku pažnju. No, dopustite mi da pojasnim: nisam ja ti koji šaljem te signale. Ja gasim svjetlo koje nisam ni znala da je bilo upaljeno. Niti mi treba niti želim muškarca u bilo kojem obliku koji bi popunio ono što se smatra prazninom. 

Zahvaljujem, ali fokusiram se na svoj vlastiti uspjeh u svakom aspektu života. Na prvom mjestu su moja djeca, zatim posao, dom, prijatelji i možda moji nerazumni standardi organizacije i čistoće. Nisam usredotočena na pronalaženje svoje druge polovice jer sam već cijela. Jednom mi je jedan muškarac rekao: "Ti si jedna potpuna žena." Bio je u pravu. Jesam potpuna. I previše sam da bih se mogla staviti na pola nečega. 

Zašto nedostatak partnera u mom životu implicira da mi treba netko? Zašto se toliko inzistira na ideji da to što sam sama znači da je prihvatljivo da netko nastavi uporno mi se nabacivati čak i nakon što jasno izrazim svoje nezainteresiranost? I molim vas, prestanite me uvjeravati da ću pronaći pravu osobu; ja sam ta prava osoba! 

Ako želim koristiti internetske platforme za upoznavanje, napravit ću profil na takvom mjestu. No, moj privatni profil nije namijenjen tome. Zaista ne želim primati slike vaših genitalija u moj inbox. Što je uopće svrha takvog ponašanja? Također, ne želim da nastavite pozivati me na izlaske kad sam već jasno rekla "ne". Ne želim da mi šaljete pića. 

Zapravo, skoro i ne pijem, pa ću vjerojatno pijuckati svoje vino cijelu noć dok uživam u društvu svojih prijatelja. Kada se sredim i izađem, to ne znači da želim da me muškarci procjenjuju. Dovoljna mi je samo moja vlastita potvrda. Trudim se da izgledam lijepo zbog sebe, a ne zbog drugih. Ako biste me zaista sviđali, vidjeli biste me u tajicama ili pidžami s neurednom punđom i bez šminke - jer takva zapravo izgledam većinu vremena.

No comments

Powered by Blogger.