I najjača žena se umori od borbe za ljubav - 5 grešaka zbog kojih muškarci gube žene

Žena se bori za ljubav kao lavica, ali ta borba može postati iscrpljujuća čak i za najjaču ženu kada shvati da se bori za pogrešnog čovjeka. 


Koliko dugo je potrebno ženi da shvati da nije vrijedno boriti se za vezu u kojoj se nalazi? Vjerovatno predugo. Mnoge žene će uložiti sve što imaju kako bi veza s muškarcem kojeg vole opstala. Ali kada napokon shvate da nema izgleda za uspjeh, odustaju. Koje znakove žena primjećuje koji joj pokazuju da veza nije vrijedna truda? 

1. Ignoriranje onoga što joj smeta: Ako vam žena više puta izrazi što je nervira, zašto ne pokušate to promijeniti? Zašto vam je teško pokazati poštovanje prema njenim željama? Mnogi muškarci namjerno rade stvari koje znaju da njihove partnerke iritiraju, a onda se pitaju "Zašto je tako dramatična?". Evo jednog savjeta - pažljivije slušajte svoju partnerku! 

2. Laži: Ne radi se samo o lažima o tome gdje ste bili sinoć, već i o sitnim lažima o svakodnevnim stvarima. Žene žele iskrenost u vezi. Ako primijete da ste ih lagali čak i u nevažnim situacijama, to će ih zabrinuti. 

3. Promjena mišljenja: Muškarci bi trebali shvatiti da žene pamte sve što izgovore. One obraćaju pažnju na njihove riječi i vole dosljednost. Zato, ako ste jednom izjavili da volite brinete, a nakon nekoliko mjeseci kažete da volite plavuše, nemojte se iznenaditi burnom reakcijom vaše žene. Žene ne vole nesigurne muškarce koji ne znaju što žele. To ih podsjeća na nevjerne partnere. 

4. Nezainteresovanost: Ovo se odnosi ne samo na pažnju koju muškarac posvećuje ženi, već i na njegovu spremnost da se žrtvuje za nju. Ako se žena nađe u neugodnoj situaciji i suoči s prijetnjom, a njen partner ne poduzme ništa, ona će biti razočarana. Žena želi da njen muškarac bude njen zaštitnik. Ako on ne želi da je brani pred drugima, to joj pokazuje koliko joj stalo zapravo nije. 

5. Nesigurnost: Mnogi muškarci se boje izraziti ženi koliko je vole i koliko im znači, jer su naučili od drugih da je to znak slabosti. Žena neće dugo tolerirati čovjeka koji se ponaša kao kukavica i nema hrabrosti izraziti svoje emocije. Bez obzira na mišljenje drugih ljudi, trebali biste pružiti svojoj ženi ljubav koju zaslužuje. Ako nezreo muškarac kaže da su izljevi ljubavi za slabiće, i vi ste nezreli ako to prihvatite.

No comments

Powered by Blogger.