Iz ugla žene: Za ženu je najteže stariti i gledati kako njen muškarac gubi interes za nju

Za ženu nema ništa teže nego kada primijeti da gubi interes svog partnera. To je trenutak velikog razočaranja i osjećaja poniženja. 


Zar zrele žene ne mogu biti jednako atraktivne i poželjne kao mlade djevojke? Zar muškarci zaista toliko vrednuju samo mladost, a ne cijene zrelost i ljepotu koja dolazi s godinama? Veoma je teško kada žene shvate da ne odgovaraju više stereotipu "mlade i privlačne" kako stare, ali još teže je kada primijete da njihov partner gubi interes za njih. 

Sama sam na pragu četrdesetih i osjećam kako se ne bih trebala osjećati. Bez obzira na sve vježbe i napore koje ulažem u održavanje svog tijela i izgleda, ne mogu izgledati kao u svojim dvadesetima. Od žene koju su svi okretali za sobom, postala sam žena koju niko ni ne primjećuje. Nekada je moj muž svakodnevno gledao sa požudom, a sada mi okreće leđa u krevetu. 

Zar nije dovoljno teško što se suočavamo s pritiscima starenja, odbacivanja i gubitka privlačnosti... zar moramo biti svjedoci toga da nas odbijaju čak i oni koji bi nas trebali zauvijek voljeti? Zar nije dovoljno što svakodnevno radimo naporno, rađamo i odgajamo djecu, a često nemamo ni dovoljno vremena ni novca da uložimo u sebe? Molim vas, stanite! 

Iza svake zrele žene krije se bogata istorija, puna uspona i padova, suza i osmijeha. Tijelo zrele žene treba biti voljeno i poštovano više nego ikada. Zar zbog malo opuštenije kože i nekoliko bora trebamo biti odbačene? Zar naša vrijednost može biti svedena samo na naš izgled? 

Zar muškarci ne shvataju koliko nas boli kada nas vlastiti partner odbije? Onaj isti partner koji je uvijek tražio uzbuđenje i strast u našoj vezi! Zar muškarci ne razumiju koliko je bolno kada traže da se ugasi svjetlo, dok smo nekada dijelili najintimnije trenutke strasti usred bijelog dana? Mislim da smo sasvim pogrešno shvatili suštinu ljubavi i poštovanja. Zrele žene ne bi smjele osjećati da su odbačene. Zrele žene zaslužuju biti tretirane kao kraljice i voljene onako kako to zaslužuju.

No comments

Powered by Blogger.