"Kako siješ, tako ćeš i požnjeti" - 12 pravila karme koji će vam promijeniti život na bolje

Postoje određeni zakoni koji su duboko ukorijenjeni u funkcioniranju Univerzuma. Iako ponekad zaboravljamo na njih zbog svoje privrženosti materijalnom svijetu, važno je biti svjestan njihove prisutnosti i utjecaja na naše živote. 


Prvi zakon je zakon uzroka i posljedice On nam govori da ono što sijemo, to ćemo i žnjeti. Ako u naš život sijemo negativnost, ljutnju, pohlepu i nezadovoljstvo, ne možemo očekivati da će iz toga proizaći radost i uspjeh. Slično tome, kada sijemo ljubav, sreću i dobrotu, to će se odraziti na naš život i okolinu. 

Drugi zakon je zakon stvaranja. Mi smo dio Univerzuma, dio Božanske duše, i naša karma utječe na ukupnu karmu planete i Univerzuma. Imamo moć da mijenjamo svoju stvarnost i da kreiramo svoj život. Kroz svoje djelovanje i svjesnost možemo stvarati ljubav, dobro i pozitivnost, a to će se odraziti u našim interakcijama s drugim ljudima. 

Treći zakon je zakon poniznosti. Prihvaćanje situacije nije pasivnost ili nedjelovanje, već svjesno prihvaćanje situacije i svijest o tome kako je možemo promijeniti. Kada postanemo svjesni situacije i vlastitih reakcija na nju, imamo moć da utječemo na tu situaciju. Na primjer, kada osjetimo bijes kako nas preplavljuje, ako budemo svjesni tog osjećaja, možemo ga bolje kontrolirati i smanjiti njegove negativne manifestacije. Također, shvaćanje da su naše trenutne poteškoće rezultat naših prošlih postupaka, omogućava nam da donesemo nove odluke i akcije. 

Četvrti zakon je zakon rasta. Promjena počinje s nama samima. Kada upiremo prstom u druge, tri prsta upiru u nas. Mijenjanjem sebe mijenjamo i ljude i život oko nas. Rast nije uvijek lak, ali kroz promjenu sebe i okruženja u kojem se nalazimo, možemo zajedno rasti i napredovati. 

Peti zakon je zakon odgovornosti. Ono što nam se događa u životu rezultat je naših postupaka u prošlosti i sadašnjosti. Situacije koje doživljavamo su naša odgovornost, a mi smo ti koji imaju moć da ih promijenimo. Nitko drugi nam ne može pomoći osim nas samih. 

Šesti zakon je zakon veza. Sve što činimo u sadašnjosti ili prošlosti ima utjecaj na našu okolinu i budućnost. Naše male akcije i misli imaju dublji utjecaj na nas i druge nego što to često prepoznajemo. Svaka akcija je kao leptirsko krilo koje može pokrenuti niz reakcija. Prošlost, sadašnjost i budućnost su povezani i mijenjajući svoju sadašnjost, mijenjamo i budućnost. 

Sedmi zakon je zakon fokusa. Ne možemo razmišljati o dvije stvari istovremeno. Kada se fokusiramo na visoke, pozitivne misli, teže je pasti u negativnost. Ono na čemu se usredotočimo, to će dominirati našim svjetonazorom. Stoga je važno trenirati svoj um i fokusirati se na pozitivnost. 

Osmi zakon je zakon zahvalnosti. Zahvalnost prema konkretnim ljudima, svijetu, Višoj Duši i svakom danu je važna. Ono što naučimo, trebamo primijeniti. Zahvalnost prema Univerzumu i životu u cjelini izražava našu duboku zahvalnost za sve što smo primili. 

Deveti zakon je "ovdje i sada". Prošlost više ne postoji, a budućnost još nije došla. Trebamo biti svjesni trenutka u kojem se nalazimo i iskoristiti ga. Žaliti se za prošlošću ili brinuti o budućnosti znači propustiti trenutak sadašnjosti. Samo kroz sadašnji trenutak možemo izvući pouke i dati svoj doprinos svijetu. 

Deseti zakon je zakon promjene. Bez promjene scenarija, završetak predstave se neće promijeniti, bez obzira koliko glumaca zamijenili. Situacije se ponavljaju sve dok ne naučimo iz njih. No istovremeno, trebamo se sjetiti i natpisa na Solomonovom prstenu: "sve će proći... i ovo će proći... ništa neće proći."

Jedanaesti zakon je zakon strpljenja i nagrade. Dobivamo ono što zaslužujemo. Biti strpljiv i ne težiti nagradi, već uživati u samom procesu, donosi pravu sreću i ispunjenje. 

Dvanaesti zakon je zakon značenja. Ono na što usmjeravamo svoju energiju igra važnu ulogu u našem životu. Bez obzira koliko se nešto čini beznačajno, svakodnevna djela koja činimo mijenjaju Univerzum. Bez nas, svijet bi bio drugačiji. Zato svaka naša akcija, ma kako mala, ima značajnu ulogu u stvaranju boljeg svijeta. 

Ovi zakoni nas podsjećaju da smo mi kreatori svoje stvarnosti. Naša svijest, naše misli i djela imaju moć da oblikuju naš život i okolinu. Kroz svjesnost ovih zakona, možemo razviti dublje razumijevanje sebe i svijeta oko nas. Neka nam ovi zakoni budu vodilja kako bismo živjeli s integritetom, ljubavlju i svrhom.

No comments

Powered by Blogger.