Koliko god da vas muškarac voli, ne smijete zavisiti od njega: 3 savjeta razvedene žene

Možda mislite da je lako biti supruga muškarca koji je zadužen za financije, dok žena ne radi ništa i ne zarađuje novac. 


Međutim, jedna razvedena žena koja je prošla kroz tu grešku saznanjem da je ostala bez ičega nakon razvoda, donosi tri važna savjeta za sve žene koje su u sličnoj situaciji. Prvo, vrlo je važno da žena ima sposobnost samostalno zarađivati novac kako bi uvijek bila nezavisna. Ako žena nema posao i ne zna kako zaraditi novac, tada će biti sklonija tražiti muškarca koji će preuzeti sve materijalne brige. 

To će dovesti do njenog oslanjanja na njega i čini je ranjivom. Kada se suoče s poteškoćama u odnosu, ova ovisnost će isplivati na površinu. Mnoge žene žele živjeti po patrijarhalnom obrascu, gdje muškarac pruža sve, dok one sudjeluju samo u odgoju djece. Ipak, u ovakvoj dinamici, žena ostaje ovisna o muškarcu. Čak i ako ona pridonosi velikim naporima, svjesni su da samo on zarađuje i financijski doprinosi, što može izazvati mnoge komplikacije u vezi. 

Drugo, važno je da žena sebi pronađe aktivnosti koje uživa. Ako joj je posao dosadan i ne pruža zadovoljstvo, bit će sklonija tražiti više zabave od muškarca kod kuće, što može biti frustrirajuće za njega. Stoga bi bilo sjajno kada bi žena pronašla posao koji je ispunjava, nadahnjuje i motivira. Taj posao ne mora biti posebno glamurozan ili visoko plaćen, već samo nešto što joj pruža snagu i samopouzdanje. Kada žena ima svoje strasti i interese izvan braka, to joj pomaže da se osjeća cjelovito i zadovoljno kao individua. 

Treće, žena bi trebala okružiti se ženskim društvom. Iako se kaže da bi muž trebao biti najbolji prijatelj, u stvarnosti to nije uvijek moguće jer muškarci i žene se razlikuju. Žene imaju svoje teme za razgovor, svoje priče i specifične potrebe. Muškarci ne mogu uvijek razumjeti sve aspekte ženskog iskustva. 

Žene koje nemaju bliske prijateljice često pokušavaju nadomjestiti tu prazninu oslanjajući se na svog muža, a to može dovesti do različitih problema u vezi. Stoga je važno da žene izgrade i održavaju svoje prijateljstva s drugim ženama. To im omogućuje da imaju podršku, razumijevanje i zajedničke teme za razgovor. Prijateljice mogu pružiti oslonac i perspektivu koju muškarci ne mogu uvijek pružiti. 

Na kraju, žena treba biti svjesna svoje neovisnosti i vrijednosti, i ne dopustiti da joj nedostatak financijske sigurnosti ili nedostatak vlastitih interesa dovede do oslanjanja na muškarca. Neka te savjete uzme u obzir kako bi izgradila snažan i ravnotežan život izvan braka.

No comments

Powered by Blogger.