Mora čovjek jednom reći kada je dosta - Jer nema smisla sve i svašta trpati u svoj život

Postoje trenuci u životu kada je nužno reći "dosta" i zaustaviti konstantan unos svega i svačega u naš život koji nema smisla. 


Nema svrhe neprestano potiskivati stvari koje nam ne odgovaraju i šutjeti o onome što trebamo izgovoriti. Nema smisla ostajati u bitkama koje ne vode nikuda, nadajući se da će one donijeti značajne promjene u našem životu, dok istovremeno pokušavamo dokazati sebi i drugima, iako drugima nije ni stalo do naših riječi, šutnji, djela ili nedjela. 

Dođe trenutak kada je potrebno reći "dosta" jer nema smisla dopustiti da svaka oluja uništi naš život. Ne samo da moramo reći "dosta" drugima, već i samima sebi. Dosta više trpljenju stvari koje nam ne trebaju. Dosta više ponavljanju uvjerenja koja nas ne vode nigdje. Dosta više navika koje drže naš život u začaranom krugu. Nema smisla tragati za mirom ako ne slušamo svoje srce. 

Trebamo reći "ne" svemu što povređuje naše srce, bilo da to činimo tiho ili glasno, površno ili duboko. Dođe trenutak kada je potrebno reći "dosta" i prestati igrati igre koje nisu igre, već besmisleno natjecanje. Natjecanje tko ima više, tko može bolje, tko zna više. Nema smisla suzdržavati suze, gušiti čežnje i pretvarati se da se ništa nije dogodilo. 

Moramo shvatiti da fizička snaga nije dovoljna za život dobar i kvalitetan život. Moramo više ulagati u našu duhovnu snagu, koliko god to bilo teško i koliko god malo ljudi to čini. Kada jednom kažemo "dosta je", sve počinje mijenjati se. Postavljamo nove kriterije i nova pravila. Nećemo se više žaliti na prošle neuspjehe, već ćemo shvatiti da moramo postavljati nove rekorde u našem životu.

Kada jednom kažemo "dosta je", možemo započeti ispočetka, shvaćajući sve dosadašnje trenutke kao lekcije i školu za naš rast. Možemo donositi bolje odluke, mudrije ulagati u odnose i odbacivati sve što nas ne čini sretnima i što nema vrijednosti za nas.

No comments

Powered by Blogger.