Ne molite nikoga da ostane u vašem životu: Ako žele da odu - Pustite ih

Bez ljubavi, veze su jednostavno nemoguće. Ljubav je temeljni element u svakoj vezi i zahtijeva očuvanje kao najvrednijeg blaga ako želite da vaša veza opstane. 


Ako ste sigurni da želite provesti ostatak svog života sa svojim srodnom dušom, održavanje ljubavi u vezi neće biti problem, ali ponekad ljubav nije jednostavna. Ponekad zahtijeva mnogo vremena i truda kako bi se održala živom, a ne dopustila da izumre. Važno je shvatiti da veze imaju fizičke i emocionalne komponente, te održavanje ravnoteže i harmonije nije uvijek lako postići. 

No, ključno je ne odustati ako zaista volite nekoga. Ljubav može biti paradoksalna, teško razumljiva i ponekad teška za objasniti, ali je najdragocjenija stvar koju možemo iskusiti u životu. Iako ponekad može izgledati da donosi samo bol i zbunjenost, prođe nekoliko dana i već se nalazite na sedmom nebu od sreće. To je priroda ljubavi. Ljubav rijetko odgovara slikama koje nam filmovi prikazuju, pa naša očekivanja ponekad budu prenaglašena i previše "holivudska". 

Istina je da ljubav može boljeti. Možda se zaljubite u osobu koja ne može uzvratiti vašu ljubav, ili koja ne zna kako voljeti, ili jednostavno nije spremna za vezu. To je u redu, čak i ako je izuzetno bolno. U takvim trenucima može se činiti da se cijeli svijet raspada, ali zapravo nije tako. Emocije dolaze i prolaze kao i sve ostalo u životu. Izuzetno je važno ne odustajati od ljubavi. Nikada ne odustajte od ljubavi. Ovom svijetu očajnički je potrebna ljubav, čak i ako ponekad donosi bol. 

Ljubav je rizik. Ljubav je ranjivost. Ljubav je kada ne znate što će sutra donijeti. No, nikada nećete doživjeti pravu sreću ako se ne usudite riskirati. Čak i loše iskustvo može biti lekcija koja će vam pomoći da prije ili kasnije pronađete pravu ljubav. Ljubav je i proces učenja. Učimo o sebi, o drugoj osobi, o odnosima i o svijetu oko nas. Ponekad ljubav zahtijeva kompromise. Vi i vaš partner morate povremeno odustati od nečega kako biste dobili nešto više kao rezultat. To je suština ljubavi. 

Sve ostalo nije kompromis. Važno je da ne mijenjate sebe zbog drugih ljudi. Ako mislite da će vas netko zavoljeti samo ako postanete nešto drugo i igrate prema njihovim pravilima, varate se. Nikada to ne činite! Na kraju ćete biti duboko nesretni i, što je još važnije, osjećat ćete se usamljeno. Ako netko želi biti s vama, ta osoba mora voljeti vas takve kakvi jeste. Trebali biste voljeti svaki dio jedno drugoga na isti način. Ako mislite da ljubav znači odricanje od onoga što volite, to je velika zabluda. 

Ljubav znači pronaći nekoga tko će vas istinski usrećiti i biti ljubazan prema vama. Ako osoba koju volite samo sebi dopušta da bude voljena, ako morate doslovno moliti za pažnju, onda to nije veza. To nije ljubav. Ponekad je oslobađanje bolno, posebno ako još uvijek gajite ljubav prema nekome. Ali morate to učiniti zbog svoje dobrobiti. Na kraju, od toga neće biti ništa dobro, a vi ćete ostati s slomljenim srcem. 

U vezama morate biti vjerni sebi. Veze bi trebale biti lagan teret za vašu dušu, prijatne i ispunjavajuće. Ako prema vama netko loše postupa, ako vas ponižava i vrijeđa, ako pokušava promijeniti vas i nametnuti svoja pravila, ta osoba nije prikladna za vas. Ta osoba nikada neće biti prava za vas. Nema ništa loše u pronalaženju nekoga tko želi da postanete bolja verzija sebe i da vam pomogne u rastu. 

To znači da ta osoba vidi vaš potencijal i ponosna je na vas. No, nije normalno da netko želi da postanete potpuno druga osoba. Najgore je kad vam netko postavi ultimatum: "Ostat ću ako..." U takvim situacijama, bježite što dalje. Nikada ne molite nekoga tko prijeti da će otići i prekinuti vezu s vama da ostane. Ako netko ne želi biti s vama, ništa ga neće zadržati. Pustite ga. 

Prvo i najvažnije, morate voljeti i poštovati sebe. Ako to ne činite, nitko drugi neće. Sačuvajte svoje dostojanstvo. Nikada nikoga nemojte moliti za bilo što, a posebno ne za ljubav. Nikada ne tražite ljubav. Nemate moć natjerati nekoga da vas voli. 

Ako ta osoba želi da se promijenite kako biste ostali zajedno, recite joj zbogom odmah. To je jedini način na kojem će i vi i ta osoba biti sretni. Ako nešto nije suđeno, neće se ostvariti. Ako trenutno nemate ljubav, nemojte se obeshrabriti. Vjerujte u ljubav i prava ljubav će vas pronaći prije ili kasnije. Ljubav je tajanstvena i neuhvatljiva, ali je također najdragocjenija stvar koju možemo imati u životu.

No comments

Powered by Blogger.