Ne možete zadržati one koji vam nisu suđeni - 4 znaka da vam nije suđeno da budete zajedno

Kada smo sami, jasno vidimo kakvu osobu želimo pored sebe. Razumijemo svoje vrijednosti i što nam je potrebno od partnera. 


Međutim, kada se zaljubimo, često zaboravimo na te zahtjeve i kritičnost te pokušavamo pronaći najbolje u najgorem. Nadamo se da će se sve riješiti samo zato što smo zaljubljeni. Ali to nije uvijek realnost. Postoje situacije u kojima, bez obzira na zaljubljenost, veza jednostavno neće uspjeti. Ako vaša veza ispunjava sljedeće četiri tačke, možda nije suđeno da budete zajedno, bez obzira koliko to željeli. 

1. Većinu vremena se borite s lošim stvarima: Naravno, veze nisu savršene i svi se ponekad posvađamo ili imamo nesporazume. No, ako vaša veza većinom obiluje lošim situacijama, stalnim svađama i nesporazumima, a vi se trudite pronaći nešto dobro i održati vezu, možda je vrijeme da razmislite. U takvim okolnostima, ostajanje u vezi može biti gubljenje vremena i truda, što može negativno utjecati na vaše emocionalno blagostanje. 

2. Nemate čvrste temelje prijateljstva: Srce svake romantične veze trebalo bi biti snažno prijateljstvo. Prijatelji imaju poseban odnos i osjećaj odgovornosti prema jedni drugima. Ako se međusobno ne vidite prije svega kao prijatelje, to može značiti da temelji vaše veze nisu dovoljno čvrsti. Prijateljstvo je ključni element koji povezuje partnere, stvarajući dublje razumijevanje i poštovanje. 

3. Vaša ljubav je više pragmatična nego emotivna: Ako vas pitaju zašto ste zajedno, a vi imate cijelu listu praktičnih razloga za to, možda vaša ljubav ima više veze s pragmatičnim aspektima nego s istinskim emocionalnim povezivanjem. Ljubav nije uvijek logična i ne može se svesti samo na praktične razloge. Prava ljubav dolazi iz srca i osjećaja, a ne samo zbog praktičnih koristi. 

4. Pokušavate mijenjati jedno drugo: Ljubav uključuje i prihvaćanje i poštovanje. Ako u vezi pokušavate mijenjati jedno drugo kako biste bili onakvi kakve želite, možda vam nedostaje pravo razumijevanje i prihvaćanje. Istinska ljubav uključuje volju da prihvatite partnera onakvim kakav jeste, uključujući i one dijelove koji vam se možda ne sviđaju. 

Upravo je to ključ ljubavi i međusobnog poštovanja. Važno je biti iskren prema sebi i prepoznati kada veza ne ispunjava naša očekivanja i vrijednosti. Ponekad je najbolje prihvatiti da neke veze nisu sudbinske i prekinuti ih kako bismo oslobodili prostor za nešto bolje i sretnije u budućnosti.

No comments

Powered by Blogger.