Nema ništa jadnije nego prevariti ženu koja te istinski voli - Priča razvedenog muškarca

Prenosimo priču jednog razvedenog muškarca iz koje možete mnogo toga naučiti i izbjeći mnoge suze.


Desilo se to jednog vrućeg ljeta, kada sam imao poslovno putovanje nedaleko od mog rodnog grada. Nakon napornog sastanka, osjetio sam potrebu da se malo opustim i odlučio sam izaći u grad. U potrazi za zanimljivim mjestom, ušao sam u kafić i tamo, na samom ulazu, ugledao djevojku koju sam poznavao još iz mladosti. Srce mi je zaigralo od radosti jer sam vidio nekog poznatog, a i društvo te večeri mi je sigurno bilo osigurano.

Ona me ljubazno pozvala da joj se pridružim, i tako smo počeli razgovarati i prisjećati se starih vremena. Međutim, ta noć nije prošla onako kako sam planirao. Nažalost, popili smo previše alkohola, i završili smo kod nje u stanu. Sva svijetla na semaforu upozorenja trebala su mi se upaliti, ali tada nisam bio svjestan posljedica svojih postupaka. Nisam razmišljao o svojoj sjajnoj supruzi s kojom sam već pet godina u braku. 

Bio sam zaveden osjećajem ponovne mladosti i slobode. Dogovorili smo se da je to samo avantura za jednu noć i da se neće ponoviti, iako toga tada nisam bio siguran. Nakon tog događaja, osjećao sam se strašno loše. Bio sam opterećen krivicom i grižom savjesti. Nisam mogao vjerovati da sam postao taj tip muškarca koji vara svoju suprugu, osobu koju sam neizmjerno volio. 

Bio sam duboko razočaran sobom i svojim postupkom. Kad sam se vratio kući, supruga je odmah osjetila da nešto nije u redu. Bila je brižna i pažljiva prema meni, i zahtijevala je da joj kažem što se dešava. Znao sam da ako joj priznam, ona će zatražiti razvod. Ali nisam mogao više skrivati istinu. 

Ona je bila sjajna žena koja me je istinski voljela, a ja sam to uništio svojim postupkom. Ona me nije osudila, ali njen pogled pun tuge i razočaranja bili su dovoljni da osjetim sve ono što sam joj nanio. Nekoliko prijatelja mi je govorilo da sam glup što sam joj sve priznao, ali ja sam znao da ne mogu živjeti s tom laži u braku. 

Nisam mogao sebi dozvoliti da budem licemjeran i da pravim se da je sve u redu, dok zapravo nije bilo. Svjestan sam da sam pogriješio i nisam se osjećao ponosno zbog toga. Sve ove događaje smatram poukom za sve one koji su u braku. Bez obzira na to što sputava vaš brak i čini ga teškim, nemojte nikada dopustiti da to bude laž. 

Iskrenost i poštovanje prema partneru su temelj svakog snažnog odnosa. Ne dozvolite da vas zavedu trenutni osjećaji i želje, jer posljedice mogu biti nesagledive. Uvijek se zapitajte koliko vaša odluka može utjecati na vašu voljenu osobu i njen osjećaj ljubavi prema vama. 

Zapamtite, nema ništa tužnije nego prevariti osobu koja vas istinski voli i koja vam je vjerna. Iskrenost, razumijevanje i ljubav su ono što čini brak snažnim i ispunjenim. Budite svjesni svojih postupaka i odgovorni prema onima koje volite, jer prava ljubav i poštovanje vrijede više od trenutnih iskušenja i zadovoljstava.

No comments

Powered by Blogger.