Oženiti dobru domaćicu ili dobru ljubavnicu - Šta je većini muškaraca bitnije?

Šta muškarci traže u ženi koju žele oženiti? Ovo je pitanje koje je često predmet mnogih razgovora, analiza i pretpostavki. 

    
Kako su psiholozi istakli, kada je muškarac istinski zaljubljen, ništa ga neće zaustaviti da učini ženu svojom. On teži da stavi prsten na ruku svoje voljene kako bi svijetu pokazao da je ona već zauzeta i da pripada samo njemu. Međutim, ponekad postoji uvjerenje da muškarci moraju birati između dvije stvari: strasti ili sjajne osobnosti. 

To može zvučati tužno, ali mnogi muškarci, svjesno ili nesvjesno, dijele brak na ova dva dijela, što može stvarati dileme kod donošenja odluke o braku. Prvi slučaj je kada muškarac želi uživati u strasti i intimnosti s partnericom, ali ne vidi je kao osobu s kojom bi stvorio porodicu. U ovom scenariju, može se osjećati sretnim i ispunjenim s tom ženom na emocionalnoj i fizičkoj razini, ali možda ne vidi potencijal za dugoročan brak i zajedničku budućnost. 

Drugi slučaj je kad muškarac traži osobu koja će mu pružiti stabilnost, biti sjajna domaćica i odana partnerica, ali možda ne osjeća snažnu strast prema njoj. On vidi budućnost s njom kao skladan i funkcionalan brak, ali možda osjećaji strasti nisu tako izraženi. Naravno, postoje i situacije kada muškarci vide oboje u jednoj ženi. 

Oni osjećaju snažnu emocionalnu povezanost i strast prema njoj, kao i uvjerenje da bi s njom mogli izgraditi stabilan i sretan dom. Presuđujući faktor u svemu ovome je ono što je muškarcu u tom trenutku važnije. Ne postoji univerzalni odgovor na pitanje šta je važnije - da li je dobra domaćica ili dobra ljubavnica.

Sve zavisi od individualnih želja, prioriteta i emocija muškarca u pitanju. Moderan muškarac, baš kao i žena, teži pronaći partnera s kojim će se osjećati prirodno, opušteno i s kim će moći biti svoj bez ikakvih pretvaranja. Bitno im je da u brak stupaju sa osobom s kojom dijele zajedničke vrijednosti, ciljeve i interese, i koja ih ispunjava emocionalno i fizički. 

U konačnici, važno je da budete autentični i da ne pokušavate biti ono što niste samo da biste privukli muškarca. Pravi partner će vas voljeti i prihvatiti baš takve kakvi jeste, bez obzira na to da li ste bolja domaćica ili ljubavnica. Ako se vaši osjećaji i vrijednosti podudaraju, težite sreći i iskrenom zajedništvu, brak će biti snažan i trajan.

No comments

Powered by Blogger.