Retrogradna Venera od 23.07 do 02.09 - Škorpije muči ljubomora, Rakovi više slušajte druge

Retrogradna Venera od 23. jula do 3. septembra 2023.: negativne posljedice za horoskopske znakove 


Ovan: Za Ovnove, retrogradna Venera može izazvati povećanu pohlepu. To ne znači samo pohlepu za novcem, već i za vremenom i pažnjom koju posvećuju drugima. Ovnovi bi trebali biti svjesni da će mnogima sada biti potrebna podrška i pomoć. Stoga ih astrolozi pozivaju da ostanu spremni da pruže podršku, umjesto da se zatvore u sebe i budu neosjetljivi prema potrebama drugih. 

Bik: Bikovi bi mogli osjetiti nagli pad energije i snage, posebno od 23. jula kada retrogradna Venera počinje. Zalihe energije mogu se brzo iscrpiti, što može dovesti do apatije i osjećaja bespomoćnosti. No, astrolozi napominju da će se ovo stanje stabilizirati krajem jula i u augustu. Preporučuje se Bikovima da se ne opterećuju prekomjernim fizičkim radom i da nauče slušati svoje tijelo. 

Blizanci: Kod Blizanaca će se vjerovatno smanjiti želja za isprobavanjem novih stvari, no to ne znači da potpuno trebaju prestati težiti novim ciljevima. Ipak, trebali bi biti pažljiviji u korištenju svoje energije. U komunikaciji s drugima, astrolozi preporučuju korištenje diplomatije umjesto agresivnosti, jer retrogradna Venera ne podnosi sukobe i svađe. 

Rak: Rakovi će možda osjetiti najveći pad energije među svim znakovima Zodijaka. To će se najviše osjetiti od prvog dana retrogradne Venere. Njihov ljubavni i zdravstveni život također će biti pogođen. Kako bi održali zdrave odnose s voljenima, Rakovi bi trebali naučiti slušati i biti pažljiviji prema potrebama drugih. Trebat će im više odmora i pametno planiranje kako bi obavljali svakodnevne aktivnosti. 

Lav: Lavovi bi trebali posvetiti više pažnje svom zdravlju i režimu života. Astrolozi preporučuju praćenje raspoloženja i režima spavanja, te borbu protiv loših navika. Ako primijete bilo kakve zdravstvene tegobe, važno je promptno posjetiti liječnika kako bi se izbjegli veći problemi. 

Djevica: Za Djevice, retrogradna Venera može donijeti neke finansijske probleme, osobito ako se bave fizičkim radom. Oni koji se bave intelektualnim ili kreativnim poljem, vjerojatno će se bolje nositi s tim izazovima. Važno je da Djevice budu pažljive u komunikaciji s drugima, kako bi izbjegle moguće nesporazume i konflikte. 

Vage: Za osobe rođene u znaku Vage, retrogradna Venera može donijeti izazove u komunikaciji s drugima. Moguće su svađe i konflikti, a ponašanje drugih može biti negativno i zahtjevno. Kako biste umanjili poteškoće u odnosima s drugima, važno je pokazati više razumijevanja, suosjećanja i prilagodljivosti. Također, preporučuje se izbjegavanje ekstremnih reakcija i izljeva emocija. Pretjerana komunikacija može dovesti do iscrpljenosti, dok premalo komunikacije može izazvati tjeskobu i brige. Vage bi trebale tražiti ravnotežu u odnosima s drugima i pronaći načine kako da izraze svoje potrebe bez stvaranja konflikata. 

Škorpije: Osobe rođene u znaku Škorpije mogu osjetiti povećanu pohlepu i ljubomoru tokom retrogradne Venere. Ovo može dovesti do problema u odnosima s drugima, posebno u partnerskim i ljubavnim vezama. Škorpije bi trebali biti svjesni svojih sklonosti ka sebičnosti i posesivnosti te raditi na tome da osvijeste i prevladaju te karakteristike. Prevelika emotivna reakcija i impulzivno ponašanje mogu donijeti dugotrajne posljedice. Važno je raditi na razvijanju povjerenja u odnosima s drugima i izbjegavati suvišnu ljubomoru koja može narušiti odnose. 

Strijelac: Strijelci bi mogli osjetiti manjak fizičke energije tokom retrogradne Venere. Stoga bi trebali biti oprezniji u planiranju svog rada i izbjegavati nepotrebne rizike i avanture. Umjesto toga, preporučuje se da se posvetite planiranju i razmišljanju o dugoročnim ciljevima. Nepažljivo donošenje odluka može dovesti do negativnih posljedica, stoga je važno da Strijelci budu pažljiviji i oprezni u svojim postupcima. Fokusiranje na stabilnost i mudro planiranje pomoći će im izbjeći nepotrebne probleme. 

Jarac: Osobe rođene u znaku Jarca mogu osjetiti veći utjecaj retrogradne Venere zbog bliskog odnosa između ove planete i njihovog znaka. To može dovesti do promjena u raspoloženju i fizičkom stanju. Njihova želja za radom i razvojem može opasti, ali to neće biti isto za svakog Jarca. Da bi izbjegli takvu situaciju, važno je da se ne obeshrabre i da ne gube vjeru u sebe. Njihova prirodna konzervativnost može im pomoći da se usmjere na stabilnost i postizanje postavljenih ciljeva. Važno je izbjegavati sumnju i pažljivo promišljati prije donošenja odluka. 

Vodolija: Vodolije mogu osjetiti ograničenje u svojoj uobičajenoj slobodi tokom retrogradne Venere. Možda će češće griješiti u komunikaciji i imati teže kontakte s drugima. Kako bi prevladali ove izazove, važno je ne žuriti s donošenjem zaključaka i ne smatrati druge ljude izvorom problema. Umjesto toga, Vodolije trebaju prihvatiti svoje nedostatke i raditi na poboljšanju komunikacije i razumijevanja s drugima. 

Ribe: Osobe rođene u znaku Riba mogu osjetiti smanjenu želju za brigom o drugima tokom retrogradne Venere. Umjesto da se usmjere samo na svoj posao i interese, važno je da ne zaborave na potrebe drugih ljudi. Ljudima će i dalje biti potrebna briga, ljubav i pažnja, stoga će Ribe koje mogu pružiti podršku zadržati svoje pozicije i ojačati svoje odnose s drugima. Važno je da Ribe prepoznaju važnost empatije i suosjećanja u odnosima s drugima i da se potrude biti prisutni za svoje najbliže.

No comments

Powered by Blogger.