Sebičnom muškarcu nikada nećeš biti prioritet - Možeš ga prepoznati po 5 znakova

Kada smo zaljubljeni, često smo skloni pronalaziti opravdanja za loše ponašanje našeg partnera, iako to ne bi trebali raditi.


Ova tendencija može rezultirati gubitkom živaca i vremenom provedenim s osobom koja nije prava za nas. Situacija je jedna kada muškarac zaboravi pospremiti svoju odjeću ili ne pomogne oko posuđa nakon večere, no sasvim druga stvar je kada se konstantno fokusira samo na sebe, nije briga za vas i svojim postupcima pokazuje da mu je jedino stalo do vlastite dobrobiti. 

U nastavku ćemo vam predstaviti nekoliko znakova koji bi vam mogli pomoći u prepoznavanju sebičnog muškarca: Stalno priča o sebi: Sebičan muškarac neprestano govori o sebi i ne sjeti se upitati kako se osjećate. Nikada vas neće pitati kako vam je prošao dan ili jeste li umorni od posla. Umjesto toga, on će satima kukati o svojim problemima i kako je imao težak dan, ignorirajući vaše potrebe i emocije. 

Ignorira vaše emocije: Čak i kada su u pitanju ozbiljne situacije, on će tvrditi da nije kriv i da preuveličavate. On će smatrati da se previše vodite svojim osjećajima i da pretjerujete u reakcijama. Njegova nedostatak empatije prema vama jasno pokazuje njegovu sebičnost. 

Vi ste uvijek osoba koja se ispričava: Bez obzira na to tko je u krivu, uvijek vi prvi prilazite i ispričavate se nakon svađe. Ispričavate se čak i za stvari za koje niste odgovorni samo kako biste prekinuli tišinu i okončali svađu. Ovo jasno ukazuje na neravnotežu u vezi i nedostatak poštovanja prema vama. 

Želi kontrolirati sve: Sebične osobe uvijek žele imati kontrolu nad svime. On će odlučivati ​​gdje ćete izlaziti, što ćete jesti i s kim ćete se družiti. Pokušat će prikazati ovo kao brigu o vama, ali duboko u sebi znate da to nije istina. Ova kontrola je pokušaj manipulacije i dokaz da mu je važnije zadovoljiti vlastite potrebe nego poštovati vašu slobodu i individualnost.

Ne trudi se oko vas: Sebični muškarci rijetko ulažu trud u vezu jer žele da se sve vrti oko njih. Oni očekuju da vi pružate pažnju i trudite se kako biste ih usrećili, dok oni sami ne pokazuju istu vrstu predanosti. On smatra da je činjenica da je s vama dovoljna pažnja koju vam pruža. 

Skriveni motivi: Svaki lijep gest ili kupljeni poklon ima skriveni motiv. On će učiniti nešto lijepo za vas samo kako biste mu uzvratili na isti način. Ovo nije iskren i nesebičan čin ljubavi, već manipulativni pokušaj da dobije ono što želi od vas. Važno je shvatiti da ljubavna veza treba biti temeljena na uzajamnom poštovanju, podršci i pažnji.

Ako primijetite ove znakove sebičnosti kod svog partnera, važno je razmisliti o tome je li ta osoba zaista ona koju želite pored sebe. Zaslužujete vezu u kojoj ste cijenjeni i gdje se vaše potrebe uzimaju u obzir jednako kao i partnerove.

No comments

Powered by Blogger.